Diskuse

Snowdenovo varování a naše svoboda

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snowden je zrádce leda tak pro ovci. Na kanále RT jsou zprávy podstatně objektivnější a informují zde i o věcech, které jsou pro česká média TABU...Pane procházko, přestaňte tady omíloat kecy z mainstreamu a zamyslete se...

1 1
možnosti

Snowden je pro mne obyčejný zrádce. Je naprosto naivní a hloupé, dokonce i lehkomyslné a nebezpečné pro  n a š i  euroamerickou kulturu v době islámského terorismu nechat bez kontroly moderní komunikační prostředky. Soukromí nikoho tím není porušováno, pokud  někdo neporuší pravidlo mlčenlivosti a nepředá některé údaje třeba bulváru. Ale pak je dohnán k zodpovědnosti stejně jako třeba bankovní úředník při porušení bankovního tajemství. Naše bezpečnost za to stojí.

3 1
možnosti

Snowden nemusel vůbec varovat , protože každý inteligentní a myslící člověk ví , že vznikem internetu a mobilu prakticky soukromi přestalo existovat. Zákony sice jsou , ale paragraf je přece jenom klikatější a kdo tomu nevěří je jeho problém. [>-]

1 0
možnosti

J68a18n 56R28á28ž

29. 12. 2013 16:55

Nový světový řád byl zaveden v okamžiku, kdy bez protestů se ujala globalizace ekonomiky a globalizace informací. Tehdy liberálové jásali a když jeden z průvodních jevů, globální sledování, začne fungovat, tak najednou protestují. Je to stejné jako když socialisté jásali,když díky globalizaci klesaly ceny zboží, ale když globalizace vyžaduje i globalizaci mezd, tak naříkají. Vše musí být v rovnováze. Z Nového světového řádu nelze vyjmout jen to,co nám vyhovuje, protože bez toho na co na dáváme, by to nefungovalo!  Takže, buď informační globalizaci chceme, a mnozí idealisté ji chtějí zcela bez kontrol, tak nemůžeme zamezit globálnímu špehování.

P.S. Soukromí v době globálního sdílení neexistuje. A kdo na to věří v době internetu, privátnich i dobře placených hackerů v službách všech států,  a všude přítomných tajných služeb (soukromých i státních), je naprostý hlupák.

1 0
možnosti
Foto

blahoslavení chudí duchem neboť jejich je království nebeské

0 0
možnosti
Foto

Pane, podle fotografie již každý rozumný člověk usoudí, že chcete jen provokovat. Nebo toužíte po tom, abych také vám odpověděl v „blogu“.  Ach přečtěte si ho. Nebo jste jen blázen toužící po veřejném uznání? Chcete snad založit novou sektu na „záchranu“ světa? Jste nevědomec hledající spřízněné duše? Víte, pokud by někdo začal kontrolovat internet a postaral se o to, aby texty chorobných mozků podobných vašemu, se nedostaly na veřejnost, byl bych neskonale vděčný.

2 1
možnosti
Foto

J44a21k46u21b 39R72o19t50h

29. 12. 2013 16:00

Ale pane Kotyku, uklidněte se. Na rozdíl od vás tu pan Čelechovský píše už nějaký ten pátek a tak čtenáři vědí, o čem je řeč. Kromě toho - vy za osmnáct, on bez dvou za dvacet.;-D

0 0
možnosti

A36d69a23m 90S92t50a82v97a

29. 12. 2013 14:29

"naše svoboda" :Autore, co vám je milejší: aby vás demokratická státní administrativa i v zájmu vaší bezpečnosti odposlouchávala, anebo aby nějaká hovada z ničeho nic tu na kohokoliv, i masově, provedla smrtící pif paf? A tomu druhému napomohl ten váš Snowden

1 3
možnosti

Je zcela jedno zda je statni administrativa demokraticka nebo nedemokraticka. Pokud zrovna nepatrim k vetsine co vladne, tak mam k demokratickemu statu prece stejne nepratelsky postoj, jako k statu nedemokratickemu, pokud tedy nepatrim k vladnouci skupine tam. Forma vlady je tak vlastne irelevantni, protoze vsude muze jedinec patrit k tem co rozhoduji, stejne tak jako k tem co jsou utlacovani,  a zalezi tedy jen na postoji jednotlivce k tomu kteremu rezimu. Osobne ovsem nechci ani aby mne smiroval rezim s kterym souhlasim, nedovolil bych to ani rodine, kamaradum natoz tak nejakemu byrokratu.

1 0
možnosti
Foto

Jen dotaz: Myslíte, že informace na RT jsou korektní a je vhodné je přijímat? Nejsou náhodou tendenční, stejně jako americké a nebo evropské? Je na vás jestli odpovíte, samozřejmě nemusíte.

K článku: Souhlasím s tím, že kontrola a určitý způsob sledování nesmí překročit hranici. Ta, obávám se, není striktně stanovena, popř. zákonem jednoznačně upravena a tak se bezpečnostní složky posunují dál a dál do osobních svobod jednotlivců. To ale není nic nového, vždy to bylo a vždy to bude. Tak se chovají všechny obdobní agentury. Nebo si snad myslíte, že ruská je výjimkou? Ani náhodou, není, jen jí neunikají takové informace.

Míře globalizace a technické vyspělosti odpovídá míra pronikání do soukromí člověka a míře rozprostření a pronikání internetu a přenosu informací zase odpovídá informovanost jedinců.

Neobhajuji stávající špehování a fízlování, jen doporučuji uvědomovat si, že to je ze všech stran a ne jen z jedné. To proto, abychom nepodlehli iluzi a věděli jsme, čemu se a odkud bránit.

Také by měla být jednoznačně definována ona "hranice", za niž není možné běžně pronikat a informace, které není možné soustřeďovat.

2 0
možnosti

cim dal vic se naskyta otazka - kdo skutecne mel zajem na tom, zautocit pred lety na WTC aby se tak rozvazaly ruce tajnym sluzbam ktere vse schovaji za monitorovani teroristu. Vsechno tohle je ovsem zavisle na tom, ze budeme udrzovat zavedene zvyky a postupy, ze budeme nakupovat novou techniku ktera je dohledatelna a zameritelna i odposlouchavatelna. Vzdyt podobnym zpusobem se hledaji teroristicke spicky a nejen teroristicke proste nepohodlni .. staci znat mobilni telefon a vyslany dron posle strelu s navigaci prave na vas telefon ... silena doba .. zda se ze jsme sami sobe daleko vetsim nebezpecim nezli oni roboti v RUR od Capka!

0 0
možnosti