Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme. 

Lháři se o sebe vždycky bojí...

Co můžeme považovat za takové dluhy je otázkou více filozofickou a poznání předpokládá pokoru na úrovni jednotlivce i kolektivu. Pak začneme vidět, kolik bezpráví a kolik zla na světě zbytečně produkujeme. Dusíme se ve splodinách a čisté technologie přitom leží někde v trezorech. Jsme zlí k druhým lidem, zvířatům i sami k sobě, trpíme civilizačními chorobami a tam, kde civilizace není, zase umírají hladem. Jsme lhostejní k utrpení druhých, empatii se vysmíváme, soucitu neučíme a lásku jsme zavrhli jako chemický proces probíhající v mozku.

Dovolte mi, abych se omluvil za celý svět Bohu, že jsme všichni obelháni, že je těžké tady žít a přitom být člověkem. Lidi se stále více obracejí na svoje zvířecí pudy, jsou agresivní, páří se a jednotlivci bojují o svou dominanci. Plýtváme vším, čím plýtvat lze a nechceme vědět, jak se věci ve skutečnosti mají. Naše děti přivádíme do nepřátelské společnosti, která o děti ztrácí zájem na úkor kariéry. Rodiče nahrazuje televize plná násilí a komerce, která je příčinou toho, že z původně bezelstných bytostí rostou škemrající smradi a bezcitné svině, které jsou agresivnější rok od roku.

Nezastavíme-li ve jménu vyššího principu sami sebe, nebude nikdo, kdo by nás zachraňoval. To my, 90 % této planety jsme ti nepotřební, ti, se kterými si politici skrze média cloumají jak se to zrovna hodí. Přestáváme nad věcmi přemýšlet, přestali jsme se kriticky dívat na to, co nám sdělují média, naopak jsme si zvykli kritizovat ty, kteří ještě umí nad věcmi přemýšlet. 

Jsme pořád stejní kreténi, pořád se dělíme na levici a pravici, na kapitalisty a bolševiky, na komunisty a nacisty. Lidi už neumí požadovat to, co je pro ně dobré, a nechají se systémem vláčet, aby mohli žít aspoň z ruky do huby. I to se však pomalu stává nemožným. Necháme si líbit vše, co nám provádějí a říkáme tomu demokracie.

Co vidím já je rozkradená země, rozkradená hrstkou těch, kteří měli dostatek peněz ale potřebovali jich víc. Žijeme v inflaci, v trvale rostoucích cenách základních potravin, surovin, materiálů a služeb. Přitom nevidíme že je to ropa, která je tím hlavním, ne-li jediným tahounem celé podělané ekonomiky.

Jistě, je to pravda, protože technologie slibující osvobození od fosilních paliv jsou ve světě nežádoucí a ropní magnáti se postarají o to, aby se zavčasu stáhlo cokoli, co by mohlo ohrozit jejich nekalý byznis. Drancování planety a znečišťování životního prostředí tak povýšily na nezbytnost. Je Hanebné, že se nikdo vážně nezabývá myšlenkou pohonu na vodu, resp. na vodík a kyslík, která byla v USA vyřešena již v 70. letech minulého století. 

Věda a vědecká obec, která by se měla tázkou technologického pokroku zabývat především, je dnes spíše na okrasu a zabývá se vývojem hraček pro dospělé. Mám dost toho všeho a chci zdůraznit, že já dávám od tohoto světa ruce pryč. Nebudu se na celé té nesmyslnosti podílet, nenechám se vláčet. Chci se dále definovat jako pán tvorstva, ne jako jeho ničitel, jeho největší problém. Nepotřebuji se vymlouvat na svoje zvířecí pudy protože mi byla dána inteligence člověka a s ní související vlastnosti, jako je schopnost myslet a tvořit.

Proč se tak necháváme manipulovat? Proč přijímáme všechny ty obrovské problémy jako samozřejmost a odmítáme svou spoluúčast? Jednou za čas máme volby, kde si vybíráme zloděje, kteří převezmou stát po jiných zlodějích, a říkáme tomu parlamentní demokracie. Tohle ale není nic, co by demokracii připomínalo. Snad jen to, že mohu svoje názory svobodně šířit. Považuji za povinnost říci k tomu svůj názor, přidat své stanovisko a využít tak této možnosti. 

Přál bych si žít v jiném světě, kde bych měl jisté aspoň to základní, jako je právo na to být člověkem a žít v míru. Proč neusiluje žádný politik o mír a místo toho leze do zadku moci, která si přeje válku protože její síla a ekonomika je na ní závislá. Jak můžeme tohle akceptovat?

Znepokojuje mě politika, která v rámci spojenectví velí být nepřátelský k těm, na které se ukáže. Nebudu bojovat ve válce proti Rusku stejně jako bych nešel bojovat do Iráku a víte proč? Protože všechny důvody pro které se válka ospravedlňuje, se vždycky ukazují zmanipulovány ideologicky tak, jak to velí zákony propagandy.

Svobodná média, která by měla být nedotknutelná a objektivní, jsou médii politických zájmů a nástrojem manipulace. Propaganda je dnes tak šikovně skryta, že je těžké ji vidět, evidentně ale médiím něco zásadního chybí, a to je odvaha jít za hranice politických zájmů. Je mi na blití z toho, co ČT považuje za objektivní a předkládá jako pravdu. Kdybychom odstranili veškerou moderní grafiku a Rusko zaměnili za USA, jsme skokem 40 let zpět. tehdy ale každý viděl, že je to jen propaganda, proto jsme chtěli změnu. V jedné chvilce jsme se pak nechali ukolébat sametovou revolucí, což dnes mnozí proklínají, když musí prodávat domy, které si za komunistů postavili jako dělníci, protože jako důchodci nemají ani na inkaso.

Jasně, tupci mě nazvou komunistou a blbcem, ale víte co? Dnes je to stejně špatné, ne-li horší než to bylo před těmi 40 lety. Tehdy jsme aspoň nesměřovali do neřešitelných dluhů, dnes jsme si už zadlužili desítkami tisíc všechny včetně kojenců. Tehdy nebyly banány ale byly peníze, dnes jsou banány ale nejsou peníze. O co je to lepší? Ani o banán.

Lži a strach se od 11. září 2001 šíří světem jak mor, na základě vylhaných důvodů jsme se stali spolupodílníky na útisku cizích národů. Nechci v tom už pokračovat a jako občan této země snad mám právo říci, že nechci českou armádu posílat do válek, které jsou produktem nepravdy a manipulace skrze média. Musíme zde vytvořit nový systém, který bude spravedlivý a ne sebezničující. Kdo chce, koneckonců, jednou vysvětlovat svým dětem, že trpí protože my, jejich rodiče, jsme nic nechtěli měnit?

Autor: Radek Čelechovský | úterý 11.3.2014 9:02 | karma článku: 19,12 | přečteno: 641x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika

Radek Čelechovský

Petice co stojí za podpis

Žijeme ve stejném světě, ve světě, který nám předhodili jako jediný správný. Řekli nám, jak se správně začlenit do této společnosti a očekává se od nás, že budeme plnit plán výroby a jako platní zaměstnanci se budeme pyšnit přesčasy. Víte co já na to říkám? N-A-S-R-A-T. Vám snad vyhovuje fakt, že se můžete upracovat a nocovat v práci a stejně máte pořád hovno? Vám nevadí, že jsme moderní otroci? Víte proč se vstekám a proč se mi to nelíbí?

23.2.2014 v 12:55 | Karma: 12,33 | Přečteno: 539x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Perspektiva nového roku a nové doby

Perspektivu roku 2014 vidím v otevření mysli nás všech. Je na čase začít využívat vše, co je již dostupné a osvobodit se od všeho, co je dnes již zbytečné a pouze nákladné. Mám na mysli především technologie ale i lásku v našich srdcích. Právě láska k naší planetě a zázrakům, které nabízí každý den v každý okamžik by nás měla vést cestou osvícení a svobody. Dobře, přiznávám, zatím to tak nevypadá. Je ale teprve první únor a začíná druhý měsíc. Využijme číslo 2 jako symbol toho, že nikdo na světě by neměl zůstat sám, nemusíme se soustředit pouze na materiální aspekty života. Na ty se mimochodem soustředíme podle všeho až moc.

1.2.2014 v 17:48 | Karma: 8,00 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Zemane, zklamal jsi

Není to tak dlouho, co jsem psal článek ve kterém jsem chválil Miloše Zemana za jeho projev v parlamentu který měl u příležitosti nástupu do funkce. Zase jsem doplatil na svou naivitu a zase jsem se nechal napálit protože jsem doufal, že určitá intelektuální úroveň, kterou Zeman bez pochyb disponuje, zaručí, že prezidentské ego se bude držet na uzdě. Neuvědomil jsem si, že intelekt není zárukou dostatečné sebereflexe zvláště tehdy, když si tak rádi dáte panáka a mudrujete.

16.1.2014 v 10:52 | Karma: 26,48 | Přečteno: 1019x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co dělá velmoc skutečnou velmocí?

K napsání tohoto článku mě inspiroval rozhovor, který jsem nedávno vedl s kamarádkou. Je smutné, že média nenabízí takovou debatu a jsou stroze jednostranná. I přesto se pokusím tuto informační propast překonat. Klíčovou věcí, která dělá světovou velmoc opravdu silnou je její vůdce. To se potvrzuje v celých dějinách lidstva. Pouze silná osobnost může držet pohromadě silný stát. Jakkoli moc by Barrack Obama chtěl, silnou osobností podle mě moc není. Zato Putin a jeho charisma jsou podstatně jiné a je to právě Vladimír Putin, který byl nedávno označen za nejvlivnějšího člověka této planety.

14.1.2014 v 11:00 | Karma: 16,79 | Přečteno: 743x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Pohádka tisíce a jednoho trezoru

Nezdá se Vám ta historka o vybuchujícím trezoru na palestinské ambasádě trochu absurdní? Přiznám se, že mě baví čím dál více sledovat, jak se kupí jedna zpráva na druhou a chápu, že lež je zřejmě nutné podepřít další lží. Nebo mi snad chcete říct, že i na ostatních ambasádách mají výbušné trezorty? Pokud ano, jsou opatřeny samolepkou "Nebezpečí exploze," nebo jsou taky takovými tichými novoročními terminátory, kteří čekají na nebohého, nic netušícího velvyslance?

4.1.2014 v 20:34 | Karma: 19,41 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Snowdenovo varování a naše svoboda

Edward Snowden je člověk, který před nějakým časem způsobil ve světových médiích značný rozruch tím, že zveřejnil údaje týkající se špehování ze strany NSA. Národní bezpečnostní agentura shromažďuje i nyní veškeré informace týkající se pohybu na internetu a komunikace přes mobilní telefon. Možná i proto vystoupil pár dní zpátky Edward Snowden v televizi RT a pronesl k lidem svoje varování o tom, co se chystá na naše děti.

29.12.2013 v 13:53 | Karma: 16,74 | Přečteno: 669x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Církevní restituce a církev

Když vznikalo křesťanství, neexistovala žádná organizovaná víra v podobě církve. Lidé věřící v Ježíše Krista byli považováni za zločince. Časem se však okolnosti měnily a z náboženství zakázaného bylo náboženství preferované. Vznikla organizovaná víra. Podle některých názorů je organizovaná víra totéž jako organizovaný zločin. Jako organizovaná skupina začala církev shromažďovat obrovský majetek. Nehoráznost, jakou to dělala, rozpoutala v Českých zemích husitskou revoluci. Byl to Jan Hus, který poukazoval na to, že podstatou víry a tedy i církve je láska a skromnost nikoli strach a majetnictví.

28.12.2013 v 12:36 | Karma: 31,79 | Přečteno: 1663x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Prohnilá politika znovu na scéně? Chci změnu...

Před zákonem jsme si všichni rovni, někteří jsou si však rovnější. Toto ironické konstatování podtrhují události posledních dnů. Média mají opět nějakou kauzu a zloději jsou po měsíci vazby na svobodě. Teď alespoň v klidu stihnou zahladit stopy které policie ještě neobjevila. Nejvyšší soud se svým posledním rozhodnutím degradoval na další mocenský nástroj fungující přesně tak, jak politici vyžadují.

31.7.2013 v 6:43 | Karma: 19,16 | Přečteno: 681x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Ráj hazardu jménem Česká Republika

Nezlobte se na mě, ale heren je už moc a automaty se vtírají dokonce i na benzinové pumpy. Snad každý dospělý čech zná jiného, který má potíže s gamblerstvím. Pro gamblera samotného se život stává noční můrou. Co na plat, stát z nějakého důvodu raději prodělává na sanaci škod způsobených tím, že společnost je vystavena nadměrnému množství snadno dostupného nebezpečného hazardu, ktery dokáže být silně návykový.

30.7.2013 v 7:43 | Karma: 16,41 | Přečteno: 638x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Korupce v období dluhohor

Boj s korupcí je za stávajícího politicko-společenského uspořádání jako boj s lupénkou. Můžete celé dny patlat tělo mastmi, cpát se léky či nechat rybičky ozobávat projevy nemoci ale nikdy se jí nezbavíte. Tak jako je lupénka projevem určité slabší části lidského těla (v případě lupénky údajně jater), v případě korupce jde o projev špatně fungujícího orgánu jménem Parlament.

3.7.2013 v 20:19 | Karma: 11,95 | Přečteno: 479x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Velký bratr se dívá

Nemám co skrývat a tak by mi sledování NSA ani nemuselo vadit. Přesto mi to ale není jedno. Když přišel před měsícem Edward Snowden s informacemi o tom, že USA sledují a shromažďují informace o milionech uživatelů internetu po celém světě, jen se potvrdila domněnka, která vrtala hlavou mnoha lidem dlouho před tím.

3.7.2013 v 7:55 | Karma: 35,43 | Přečteno: 3209x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Pravda podle Rotha

Musím reagovat na článek pana Rotha o tom, jak se nejen na blozích objevují jedinci, které nazval Mašíblové. Z jeho slov jsem pochopil následující – Mašíbl je člověk, který se na základě vlastního přístupu k informacím stává oponentem oficiálních teorií, které nám předkládají ať už main streamová media nebo i jednotlivci zastupující oficiální instituce.

27.5.2013 v 18:51 | Karma: 11,37 | Přečteno: 519x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Bludný balvan vědy

Jak mnozí z Vás jistě vědí, Sysifos je český spolek skeptiků. Já jsem ale skeptický co se týče účelu a funkce tohoto spolku. Nelíbí se mi totiž způsob, jakým hodnotí jednotlivé vědecké teorie a zdá se mi, že více než racionálně se snaží přistupovat k věcem zastaralým způsobem.

26.5.2013 v 10:14 | Karma: 13,76 | Přečteno: 857x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

projev Miloše Zemana v Poslanecké Sněmovně

Musím se přiznat že jsem spokojen s projevem, který pronesl Miloš Zeman v PS. Měl sice části, které se mi jako euroskeptikovi nelíbily, i tak ale věřím, že Miloš je ta nejlepší volba. Pobavil mě při probouzení Karla Schwarzenberga i závěrečnou větou: „...a pokud jste chtěli úředníka, který příjde, bezmyšlenkovitě podepíše vše, co mu tam přistane aniž by to četl, dobře se naobědvá a pak usne tak jste se měli zvolit někoho jiného.“

12.5.2013 v 16:13 | Karma: 31,08 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Politika

Radek Čelechovský

Půdní baterie

Půdní baterie je zařízení, které je velmi jednoduché a podle autorů má při stabilním vyšším proudovém zatížení poměrně dlouhou životnost v řádu několika let. Návod jak si takovou baterii sestavit najdete níže. V případě že bude mít článek dobrý ohlas, připravím i pokračování. Vítejte ve světě free energy - elektřiny zdarma...

5.2.2013 v 20:04 | Karma: 13,73 | Přečteno: 1757x | Diskuse| Věda

Radek Čelechovský

Klání o Pražský Hrad aneb proč nechci na hradě Schwarzenberga

V druhém kole voleb mám jasno. Nezlobte se na mě ale já chci mít za prezidenta člověka, který je na úrovni a obávám se, že to je ten první zásadní problém. Já prostě tu historku o nemoci kterou jsem si pojmenoval Alkoholicida nebaštím. Ve výpisu ze zdravotní dokumentace, který byl zveřejněn 7. prosince loškého roku se uvádí, že je dlouhodobě sledován po aplikaci aortální bioprotézy v únoru 2008 pro kombinovanou aortální vadu s převahou aortální stenózy (zúžení aorty) a dále je léčen pro arteriální hypertenzi (zvýšený krevní tlak), která je při léčbě plně korigována. Až na intermitentní bolesti páteře na podkladě vertebrogenního algického syndromu (blok krční páteře, lidově ústřel) je prakticky bez potíží a jeho stav je plně stabilizovaný, takže zvládá bez problémů i velkou zátěž spojenou s jeho aktuálními pracovními povinnostmi. Hypnopatologickými (usínání), logopedickými (výslovnost) ani gerontologickými (stáří) hledisky se žádná z těchto zpráv nezabývala.

16.1.2013 v 18:40 | Karma: 37,19 | Přečteno: 2928x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter