Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

Ukraina je na pokraji pseudo-občanské války. Ve skutečnosti je to provokace jako přes kopírák. Podívejte Írák, Afghanistan, írán, co se stalo v Sírii, jak naivně jsme souhlasili s bezletovou zónou nad Libyí. Americká bezletová zóna je spíše sypání bomb na města a továrny, přičemž doteď se nepovedlo zemi stabilizovat. Všichni dnes doplácí na nenávist a bolest tohoto světa, která je tu jen a jen díky Americkému vykořisťování. 

Oficiální důvod krvavých nepokojů je prý to, že Janukovič odmítl podepsat iniciační smlouvy s EU. Tohle je špatný vtip, kdo by se dnes do EU hrnul? Pouze ovce...
Ono ani není o co stát, vždyť my, co v EU jsme, taky nejásáme a naše životy to bohužel nijak nezlepšilo. Utopie,  která panuje v Bruselu od prvopočátku, je obludně zprzněná myšlenka Evropy s volným pohybem zboží ,služeb a pracovních míst. 

Domnívám se, že nejchytřejší tvorové, tzv. páni tvorstva, lidé, jsou ve skutečnosti idioti, kteří se s pokřikem hurá řítí na smrt v boji nebo hlady. Pošetilost, s jakou se dnes přistupuje k životu, nemá za celou lidskou historii obdoby. Nevolám zpátky na pole, ale měli bychom si něco uvědomit, a to fakt, že jsme na polích všichni závislí a měli bychom se podle toho chovat. Měli bychom hledat více pokory a nezahrávat si.

Systém je postaven na velice vratkém základu přesně pro tento účel vhodném. Kdykoli se sesype a kdykoli jej lze obrátit proti nám. To se stalo v případě Ukrajiny, která nespálila svoje dědictví ale spálili jej ti, co jsou na to trénováni a pobírají plat. Mají svůj systém zásobování a financování zvenčí, ačkoli je to podle mezinárodních smluv nepřijatelné.

On se mi celkově začíná Obama opravdu hnusit. Je to největší válečný zločinec, který páchá svoje zločiny i teď, když čtete můj článek. Poslední kapkou byla jeho výzva k okamžitému stažení Ruských vojsk z Ukrainského území. Nehoráznost, na kterou bych reagoval slovy: 

Milý pane Obamo, stáhněte si laskavě vojáky z celého světa a ukončete vy svoje operace. To Amerika je agresor, není to klaďas, jak koneckonců dokazují hrdinové amerických filmů nečekaně plných vojáků, co sloužili v Kandaháru a teroristů, co slouží jako vhodný prvek k zápletce, ale ve skutečnosti plní přesně svůj účel.

Tak jako září 2001 znepřátelilo světu Muslimy, tak pravděpodobně Ukraina poslouží k znepřátelení Ruska. Stačí jen jedna strana mince ukazovaná v TV, druhou stranu z časových důvodů zprávy nestihnou a jsou z obliga. I tak mě ale děsí to, že redaktoři, kteří připravují Zprávy, se mohou s něčím tak svazujícím popasovat. Přece principem jejich povolání je hledání pravdy, nikoli prezentace propagandy. 

Chápu, doba je zlá a plat v TV jistě není platem člověka ve výrobě, přesto mě je líto takových, kteří ohýbají a překrucují pravdu ačkoli to není ani v jejich vlastní povaze. Na hrdinství není v krizi čas a pohodlnost, s jakou Vám to tam naservírují jako moderátorovi, Vám vyhovuje, jakže časem už se na věci přestanete ptát a pak to vypadá že nad Ruskem je temnota zatracení zatímco Obama jako černý anděl zachraňuje svět před protiamerickým smýšlením.

Možnost otevřeného konfliktu je minimální, ne však díky šlechetnosti západu, ale díky taktice Putina. On v tom umí chodit a zároveň nemá strach.  I přesto ale je důležité říci dost už. Podívejte se na video, které o možnosti války diskutuje.Nic na plat, Rusové jsou dnes ti špatní, a to je jediný rozdíl od toho, jak se přistupuje k informacím dnes a jak to bylo v minulosti. Propaganda je promyšlenější, programů je tolik, že nevíme co si vybrat. Kvantita však vůbec nepřispívá kvalitě, ba právě naopak. Co je v televizi nejvzácnější je podmět k zamyšlení, a ten už jsem dlouho nezažil. Pocit jako by nám do hlav chtěli vložit správný názor mívám naopak pokaždé.

Proto se na zprávy v TV kolikrát ani nevydržím dívat a znechuceně odcházím, zatím co tata nechápe proč se vztekám. To protože pak se nikdy nemůžeme pohnout z místa, když naše armáda ve světě pomáhá zločinu. 

Já odmítám, aby se naše země stávala opakovaně prodlouženou rukou pro vojenské operace, při kterých zahyne více jak 50 % civilistů z řad žen a dětí. ´Pokud se dále prostřednictvím NATO nechcete účastnit Amerického pohrdání lidskými právy a suverenitami států, sepsal jsem krátkou petici na toto téma.

Rusko má, alespoň co jsem pochopil, na Krym nárok, je to součást historie a po referendu, které má proběhnout 16. 3 se Tatarský národ sám rozhodne, kdo bude tata jejich vlasti. To je, myslím, to nejlepší řešení a jsem zvědav na to, jak se zatváří Obama, až to projede..

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 6.3.2014 15:50 | karma článku: 34,14 | přečteno: 6730x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12

Radek Čelechovský

Petice co stojí za podpis

23.2.2014 v 12:55 | Karma: 12,33

Radek Čelechovský

Zemane, zklamal jsi

16.1.2014 v 10:52 | Karma: 26,48

Radek Čelechovský

Církevní restituce a církev

28.12.2013 v 12:36 | Karma: 31,79

Radek Čelechovský

Korupce v období dluhohor

3.7.2013 v 20:19 | Karma: 11,95

Radek Čelechovský

Velký bratr se dívá

3.7.2013 v 7:55 | Karma: 35,43

Radek Čelechovský

Pravda podle Rotha

27.5.2013 v 18:51 | Karma: 11,37

Radek Čelechovský

Bludný balvan vědy

26.5.2013 v 10:14 | Karma: 13,76

Radek Čelechovský

Půdní baterie

5.2.2013 v 20:04 | Karma: 13,73
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter