Perspektiva nového roku a nové doby

1. 02. 2014 17:48:14
Perspektivu roku 2014 vidím v otevření mysli nás všech. Je na čase začít využívat vše, co je již dostupné a osvobodit se od všeho, co je dnes již zbytečné a pouze nákladné. Mám na mysli především technologie ale i lásku v našich srdcích. Právě láska k naší planetě a zázrakům, které nabízí každý den v každý okamžik by nás měla vést cestou osvícení a svobody. Dobře, přiznávám, zatím to tak nevypadá. Je ale teprve první únor a začíná druhý měsíc. Využijme číslo 2 jako symbol toho, že nikdo na světě by neměl zůstat sám, nemusíme se soustředit pouze na materiální aspekty života. Na ty se mimochodem soustředíme podle všeho až moc.
auto na vodu je budoucnost, nikoli sen...
auto na vodu je budoucnost, nikoli sen...

Našimi životy hýbou indexy Px, směnné kurzy a deficity. Ani si neuvědomujeme, jak moc ztrácíme tím, když se snažíme pouze získat. Ano, je to sprostý zisk vygenerovaný umělše udržovanou zaostalostí. Měli jsme možnost být energeticky soběstační, ale kam se to zvrtlo? Solární baroni nám zvyšují náklady tak, že firmám se to už ani nevyplácí dotovat a radši jdou jinam.

Kdyby politika pracovala pro lidi, měla by dnes každá obec, každé město svoji elektrárnu, na kterou stát přispěl a tečka. Dostatečnou odměnou by pak byl vyšší blahobyt společnosti, výsledkem energetický ráj. Co z toho, že jsme solární velmocí když z toho mají zdejší obyvatelé prd?

Dostávám se k tomu, proč by měla být láska prioritou. Především protože s absencí lásky zkončí vše ve chřtánech nenasytných zbohatlíků, kteří milují jedině sebe a moc, kterou si kupují. Nikdy není pozdě na změnu, chce to jen otevřít svoje srdce. Pak se stávají ty nejhorší alternativy nejméně pravděpodobné. Věřme proto všemu, co přichází s nadějí, že je to cesta k lepšímu. I negativní důsledky dnes budou mít zítra pozitivní ozvěnu protože všechno zlé je k něčemu dobré.

Aférá se soláry je dobrá proto, abychom si příště, až se objeví další technologie, dávali pozor. Doufejme tedy i v to, že pan Babiš to myslí dobře a nespojujme všechny zbohatlíky automaticky s něčím zlým, nesuďte lidi za jejich minulost protože to není fér, minulost se nedá změnit. Doufejme v jejich ponaučení a odpouštějme protože bez odpuštění, zdá se, tento svět zanikne.

Co je potřeba řešit je přítomnost, prostá formulka "Tady a teď" a nikoli tačasto používaná "tehdy a co teď?" Z minulosti by se měl člověk ponaučovat, nikoli za ni trpět. Nechme toho očerňování illumináty, kteří mají svou moc hlavně díky obavám, které vzbuzují v lidech co nechápou, že jejich myšlenky znamenají jejich svět. Mysleme na to, že nemají šanci s láskou, která se před námi otevírá.

Je to láska hlavně k nám samotným, která nám umožní povznést priority nad finanční obohacení za každou cenu. Je to otázka dlouhodobější. Je nutné si uvědomit, že staré pijavice jsou zakousnuty hluboko. Je nutné si taky uvědomit, že z kalné vody minulosti, ve které se pijavicím dařilo, jsme se dostali do průzračné vody plné rybyček, které pijavice požírají.

Cítíme, jak naše planeta volá o pomoc, spousta lidí nazývá např. ropu krví planety. Věřím, že když přestaneme pít matičce Zemi krev, přivine nás zpět k sobě a nebudeme mít pocit, že nás chce zničit. Skepse nikomu dneska nepomůže, je potřeba být optimistou a tak trochu i naivním dítětem. Nemám rád skeptiky, skeptici nikdy s ničím převratným nepřišli a jen si hrají na důležitou součást vědy. často jsou spíše trapní a jejich bludné balvany kolikrát vypovídají více o nich samotných.

Vše potřebné je již vymyšleno, mělo by být prioritou ověření všech patentů slibujících nezávislost na ropě. Až všechno dostupné ověřímě s tím, že je to nesmyls, pak budu skeptický taky. Do té doby však skepse nemá šanci a já věřím že rok 2014 bude průlomem k lepšímu.

Autor: Radek Čelechovský | sobota 1.2.2014 17:48 | karma článku: 8.00 | přečteno: 1403x

Další články blogera

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 426 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 32.87 | Přečteno: 511 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 1773 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 271 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.21 | Přečteno: 203 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 266 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...