Snowdenovo varování a naše svoboda

Edward Snowden je člověk, který před nějakým časem způsobil ve světových médiích značný rozruch tím, že zveřejnil údaje týkající se špehování ze strany NSA. Národní bezpečnostní agentura shromažďuje i nyní veškeré informace týkající se pohybu na internetu a komunikace přes mobilní telefon. Možná i proto vystoupil pár dní zpátky Edward Snowden v televizi RT a pronesl k lidem svoje varování o tom, co se chystá na naše děti.

Díky tomuto mladíkovi plán neprobíhá tak hladce. Má kuráž a mou podporu.

Podle jeho slov je vše nastartováno tak, aby naše děti vyrůstaly ve světě, ve kterém už prakticky vůbec neexistuje soukromí. Veškerá komunikace i pohyb bude moci být kdykoli sledován a vše bude zaznamenáváno. Díky tajným dohodám mezi USA a EU mají bezpečnostní agentury doslova volné ruce a mohou nás libovolně sledovat.

Kdo zná trochu pojem New World Order, který v překladu znamená Nový Světový Řád, se mnou bude souhlasit v tom, že tyto dohody jsou velkým posunem k jeho realizaci. Dnes je to pojem globalizace což je v podstatě to samé.

Protesty antiglobalistů jsou proto adekvátní i když jejich forma už moc ne. Házení dlažebních kostek pouze nahrává druhé straně a ve světě internetu mnoho lidí vyjadřuje svůj nesouhlas mnohem efektivněji. To však díky šmíráckému režimu nemusí platit věčně. Klidně by se mohlo časem stát, že vše bude znovu podléhat cenzuře, ovšem nikoli lokální ale globální.

Pak bych musel čekat na zveřejnění svého blogu do doby, než bude schválen a pokud schválen nebude, co se stane? Odstřihnou mě za trest? Dostanu pokutu nebo mě zavřou? Vypláchnou mi mozek sračkama o tom, jak je důležité být ovcí v mlýnku na maso? Já protestuju proti snahám vybudovat takové zázemí, aby to bylo možné. Jistě, je potřeba internet nějakým způsobem hlídat ale mělo by se to striktně omezit pouze na bezpečnost bankovnictví, dětskou pornografii, na šíření nenávisti a podněcování k násilí. Proč monitorují všechny a všechno? Protože vše může být použito proti nám.

Národní bezpečnostní agentury mají v Evropě i Americe příliš mnoho pravomocí. A kdo má pravomoc ten ji použije. Nejsem naivní a nedomnívám se, že nějaká skupina vyvolených bude mít pravomoci a nepoužije je. Zatím se ale můžeme pořád bránit. Zatím žijeme pořád ve světě, o kterém si máme myslet, že je svobodný. Až přijde čas a svobody nám seberou v zájmu bezpečnosti oficiálně, pak bude pozdě. 

O tom, jestli se to stane, můžeme spekulovat. O tom, že se k tomu směřují snahy tajných organizací však není pochyb. Je smutné, že spoustě lidí stačí ona iluze svobody a s očima upřenýma na světlo obrazovky televizorů ignorují svět okolo sebe. Televize je mocným nástrojem díky kterému si připadáme svobodní. Jsou tam naši hrdinové, říká nám, co se ve světě událo a to většině lidí stačí. Je to ale jen iluze světa, který nám televize může dát. A to se někomu hodí.

Hodí se to těm, kdo s námi chtějí manipulovat. Odbočil jsem od tématu záměrně, protože i když to není patrné na první pohled, tak to spolu souvisí. Lidstvo zmanipulované a zhypnotizované televizí si ani nevšimne toho, co se děje a těch pár lidí, kteří si toho všimnou, jednoduše média ignorují. Nemyslím si, že by lidi souhlasili s tím, co se děje, kdyby měli dostatečné informace k tématu. Problém je, že jim je nikdo nepřinese v podobě zpravodajství. I pokud jsou informace na internetu, je zde jazyková bariéra kterou by měla televize překonat, to však nedělá.

Kdyby dělala televize práci pořádně, pak by jí neunikly informace zveřejňované v souvislosti se špionážemi, které zveřejňuje WikiLeaks, které jsou k dispozici v angličtině na kanále RT (Russia Today) a jsou velmi závažné. Možná bychom se dočkali i reportáže o společnosti ISS Europe se sídlem v Praze, která poskytuje zázemí pro špehování telekomunikací a je možné to zjistit právě na wikileaks. Odkaz je zde. To ovšem pouze v případě, že by televize dělala svou práci a sloužila veřejnému zájmu. Zatím spíše vybírá poplatky a leze do zadku zahraničním investorům.

Autor: Radek Čelechovský | neděle 29.12.2013 13:53 | karma článku: 16,74 | přečteno: 669x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12

Radek Čelechovský

Petice co stojí za podpis

23.2.2014 v 12:55 | Karma: 12,33

Radek Čelechovský

Zemane, zklamal jsi

16.1.2014 v 10:52 | Karma: 26,48

Radek Čelechovský

Církevní restituce a církev

28.12.2013 v 12:36 | Karma: 31,79

Radek Čelechovský

Korupce v období dluhohor

3.7.2013 v 20:19 | Karma: 11,95

Radek Čelechovský

Velký bratr se dívá

3.7.2013 v 7:55 | Karma: 35,43

Radek Čelechovský

Pravda podle Rotha

27.5.2013 v 18:51 | Karma: 11,37

Radek Čelechovský

Bludný balvan vědy

26.5.2013 v 10:14 | Karma: 13,76

Radek Čelechovský

Půdní baterie

5.2.2013 v 20:04 | Karma: 13,73
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter