Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

projev Miloše Zemana v Poslanecké Sněmovně

Musím se přiznat že jsem spokojen s projevem, který pronesl Miloš Zeman v PS. Měl sice části, které se mi jako euroskeptikovi nelíbily, i tak ale věřím, že Miloš je ta nejlepší volba. Pobavil mě při probouzení Karla Schwarzenberga i závěrečnou větou: „...a pokud jste chtěli úředníka, který příjde, bezmyšlenkovitě podepíše vše, co mu tam přistane aniž by to četl, dobře se naobědvá a pak usne tak jste se měli zvolit někoho jiného.“

schwarzenberga jeho komise proti solárním baronům probudila..

Když jsem poslouchal projev Miloše Zemana, souhlasně jsem pokyvoval. Jako vůbec první projev prezidenta v Poslanecké Sněmovně Miloš asi vstoupil do dějin. Jeho přátelská diskuse, jak sám svoje vystoupení nazval, byla plná vynikajících nápadů a myšlenek. Přitom však dokázal rozdělit vše do tří priorit, které se musí řešit.

1. Korupce a rozkrádání majetku
2. Nezaměstnanost
3. rostoucí nedůvěra v ústavní instituce.

 "Mé priority jsou tedy tři, kdo má deset priorit nemá žádnou a kdo nemá priority není politik." 

 Řekl bych, že právě díky jeho schopnostem a faktu, že pracoval v prognostickém ústavu, kde získal schopnost postihnout jádro problému přesně vystihl důvody proč se jednotlivé problémy ve společnosti vyskytují a navrhl i vynikající postupy, jak tyto potíže řešit.

 Například komise mající za úkol postihnout solární barony se mi velice líbí. Myslím, že spoustě politiků zamrazilo protože jeho vyšetřovací komise po nich půjde. Všimnul jsem si např. Karla Scharzenberga který při tomto tématu vypadal dost rozčileně. Nedivil bych se tomu, kdyby použil svůj knížecí majetek a jedním z baronů byl on. Jaký problém by bylo právě pro něj zaplatit obrovské projekty které mají nejasnou vlastnickou strukturu?

 Když vznikal zákon o dotacích na solární energii, byl členem strany Zelených, která tento zákon předkládala aby tak vláda podpořila obnovitelné zdroje. Tato šílená politika stála do této chvíle české podniky 165 miliard a domácnosti 35 miliard. Jedná se tak o největší tunel v dějinách ČR.

související návrh na schválení zákona o prokázání původu majetku je velice praktický.

 Dál se mi líbila část o řešení nezaměstnanosti. Souhlasím s ním v tom, že se dnes preferuje spotřeba na úkor investic. Česká Republika je hluboce podinvestována. Přesně popsal kde je problém protože se toho sám účastnil ´když byl předsedou. Za Zemana se ale tak nesmyslně republika nezadlužovala. Podporuje zvýšení korporátní daně s čímž musím rovněž souhlasit.

 Za hezké gesto pak považuji fond, do kterého se zavázal odvádět 30% platu což dělá 60 tisíc. Tentoi fond má být použit na splácení státního dluhu a vyzval další politiky aby se k němu přidali. Jednoduchým výpočtem nám vychází, že jeho plat se pohybuje okolo 200 000 korun. Pokud bude svoji funkci plnit tak, jak nastínil, tak si ty peníze zaslouží. 

Je předčasné soudit jeho proevropskou politiku. Jeho představa hluboké integrace je dnes, kdy británie i další členové zvažují referendum o EU protože obyvatelstvo není se stavem spokojeno. EU je tak, jak vypadá dnes, těžkopádný a neudržitelný charakter kde se byrokracie rozrůstá do obřích rozměrů. Já jsem skeptický k budoucnosti eurozóny i k tomu, že euroval bude opravdu plnit svoji funkci.

Jsem rád že prezident má sociální cítění a naplňuje mě to nadějí, že jeho postoj k EU se ještě bude vyvíjet jiným skeptičtějším směrem. Nejsem střední třída, já mám v ledničce pár brambor a 4 Kč. Proto vím, jak těžké je přežívat když máte táhnout jídlo na celý měsíc. A to ještě za předpokladu, že otec zatáhne inkaso. Vše totiž ovlivnůje právě cena energie. Inflace je důsledkem zvyšující se ceny energie a benzinu. A jsme zase u těch 200 MILIARD které se samozřejmě na ceně jídla a všeho musí zákonitě projevit.

Podle mě v konečném důsledku zaplatí vše občan protože firmy se brání tak že zdražují ať už služby nebo výrobky ale my, odkázáni na trh jsme na konci a nemáme často na výběr.
Žiju na vesnici a vidím, jak lidi začínají znovu obdělávat svoje políčka a pečovat o svoje zahrádky. Jedině to, co jsme schopni si sami vyprodukovat totiž má dnes opravdovou hodnotu. Jen to je dnes, v době nejistoty jistota...

rohlík stojí 2,40, když jedete do města na rohlíky, tak si to zpočítejte a zjistíte, že i když v supermarketu je cena až o korunu nižší, spolu s benzinem je rohlík ještě dražší. Můžu tedy nakoupit ve městě celý nákup a zdánlivě ušetřit ale ve skutečnosti po odečtení nákladů na každý Km to vyjde šul nul.

Ceny jsou vysoké a lidi musí obracet každou korunu. Společnost totiž trpí tím, že se nakupuje ale nestaví. A stavebnictví od základů po střechu a vybavení domu zaměstnává širokou paletu profesí. Když je práce, je i spokojenost. Musíme mít aspoň něco přece. Nebo se snad mýlím?

Autor: Radek Čelechovský | neděle 12.5.2013 16:13 | karma článku: 31,08 | přečteno: 1954x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter