Půdní baterie

Půdní baterie je zařízení, které je velmi jednoduché a podle autorů má při stabilním vyšším proudovém zatížení poměrně dlouhou životnost v řádu několika let. Návod jak si takovou baterii sestavit najdete níže. V případě že bude mít článek dobrý ohlas, připravím i pokračování. Vítejte ve světě free energy - elektřiny zdarma...  

Jednoduchá konstrukce která slibuje mnohaletou životnost a v kombinaci s měničem může napájet dům.Creative science and research

Půdní baterie

 Sestavení 12V článku potřebujeme:

12 x 50 cm Cu trubka průměr 3/4“

1 x 2,5 m Cu trubka průměr 3/4"

14,5 m Zinková elektroda

Igelit

 Konstrukce:

Kusy Cu trubky přichystáme tak, že oba konce opatříme krycí páskou o šířce 2,5 cm. Na každou trubici po celé vnější stěně naneseme vrstvu laku. Lak necháme schnout 24 h. Po zaschnutí laku odstraníme krycí pásku.

 Kladivem zatlučeme připravenou Cu do země tak, aby ven trčelo více než 2,5 cm. Postupně vedle sebe zarazíme všechny měděné trubky a to tak, aby se navzájem nedotýkaly. Vzdálenost měděných elektrod může být 2,5 až 4 cm.

 Po zatlučení každou trubku opět vytáhneme a na spodek umístníme igelit, který necháme volně tak, aby mohla z článku odtékat voda a nehromadila se tam.

 Doprostřed měděných elektrod vložíme pozinkované popř. Zinkové elektrody.

 Takto vzniknuté články spojíme sériově.

 Opakováním sériového spojení článků a jejich konečné paralelní spojení zvyšuje schopnost dodávat do obvodu vysoké proudové zatížení.

klikněte zde pro stažení anglického manuálu od Creative science and research

Autor: Radek Čelechovský | úterý 5.2.2013 20:04 | karma článku: 13,73 | přečteno: 1757x