Klání o Pražský Hrad aneb proč nechci na hradě Schwarzenberga

16. 01. 2013 18:40:45
V druhém kole voleb mám jasno. Nezlobte se na mě ale já chci mít za prezidenta člověka, který je na úrovni a obávám se, že to je ten první zásadní problém. Já prostě tu historku o nemoci kterou jsem si pojmenoval Alkoholicida nebaštím. Ve výpisu ze zdravotní dokumentace, který byl zveřejněn 7. prosince loškého roku se uvádí, že je dlouhodobě sledován po aplikaci aortální bioprotézy v únoru 2008 pro kombinovanou aortální vadu s převahou aortální stenózy (zúžení aorty) a dále je léčen pro arteriální hypertenzi (zvýšený krevní tlak), která je při léčbě plně korigována. Až na intermitentní bolesti páteře na podkladě vertebrogenního algického syndromu (blok krční páteře, lidově ústřel) je prakticky bez potíží a jeho stav je plně stabilizovaný, takže zvládá bez problémů i velkou zátěž spojenou s jeho aktuálními pracovními povinnostmi. Hypnopatologickými (usínání), logopedickými (výslovnost) ani gerontologickými (stáří) hledisky se žádná z těchto zpráv nezabývala.

Takže je to ustavičná žízeň a nikoli nemoc co ovlivňuje jeho vyjadřování a vystoupení. Když se dívám na jeho životopis, musím uznat, že kníže se opravdu moc nenadřel. Nemohu a nechci dát hlas člověku, který naši vlast nijak neobohatil a pouze si nechal v restituci vrátit majetky, které mu minulý režim znárodnil. Jistě mnozí z Vás říkají: Volím Karla protože on už má takový majetek že nebude mít tendenci ke korupci.

To je, nezlobte se na mě, kardinální nesmysl. Jestli jsme se o lidské povaze něco v historii naučili tak je to fakt, že s jídlem roste chuť a že peníze znamenají moc. A mít moc nad druhými je jako droga. Karel je jako všichni mocní na této droze závislý a má na ni chuť. Logicky pak podniká kroky a jedná s těmi, co mu více moci mohou zajistit.

Jeho každoroční účast na setkáních klubu Bilderberg, za kterou jej mnozí kritizují, považuji proto za silně znepokojující. Nejpřísněji střežené setkání elitářů z celého světa probíhá za zavřenými dveřmi a obsah rozhovorů je přísně utajován. Dokonce i personál hotelu, který obsluhuje hosty, musí projít bezpečnostní prověrkou. Okolí setkání střeží policie, ochranka a někdy taky armáda.

O čem asi jednají že je to tak tajné? Bojí se, že bychom je za jejich záměry hnali jako psy? Občas něco pronikne ven a jsou to vesměs šokující zprávy. Na tomto setkání nejbohatších a nejmocnějších lidí světa se de-facto radí o tom, jak nás ještě více zotročit, jak nás oškubat a sešněrovat. Mnozí účastníci zastávají názory podporující myšlenku redukce počtu obyvatel na planetě až o 2/3 abychom se všichni uživili.

Karlu Schwarzenbergovi bych neodevzdal hlas pro jeho názory, které v minulých letech dostatečně ukazují skutečný charakter a povahu člověka.

Za nechutné považuji jeho hlasování v OSN v r. 2007 týkající se ustanovení komise, která měla určit dopad munice s ochuzeným uranem na civilní obyvatelstvo. Hlasoval proti i přesto, že tato munice kontaminuje radiací tamní krajinu, způsobuje deformace nenarozených dětí, neplodnost, rakovinu a vrozené vady. Představa, že na nás je taková munice použita je děsivá a teď si vemte že v jiných koutech světa se denně používá k šíření tzv. demokracie.

Rovněž podporou útoku na Libyi mě Schwarzenberg hodně pohnul žlučí. Podpora této vojenské zločinecké akce je nechutnější o to víc, když si zjistíme jak to bylo v Libyi skutečně a jak nám ji vykreslovala média. Já bych se tam ihned přestěhoval kdyby tam USA s NATO a podporou Izraele nesehrály tak krvavou frašku a nezlinčovali národem milovaného Kaddáfího. Muamar Kaddáfí nebyl takový jak jej média vykreslila. Jeho minulost v čele Libye je synonymem prudkého ekonomického růstu a koncept, jakým se rozhodl zemi spravovat je na světě jedinečný. Vše popsal ve své Zelené knize, o které mnozí nemají tušení že vůbec existuje.

Z ní jsem si odvodil že o Kaddáfím v médiích sprostě lžou a propagují tím agresivní politiku USA, kterou bych charakterizoval slovy "Co dělá naše ropa na Vašem území?" Všechny tyto lži a propagandu náš pan kníže bez mrknutí oka podporuje. Papouškuje vše, co se má papouškovat, vše co je americké, jakkoli je to pobuřující a nelidské. Právě USA používají munici s ochuzeným uranem, proč asi hlasoval proti komisi která by ji s velkou pravděpodobností musela zakázat?

Já chci mít prezidenta, co se nebojí říct svůj vlastní názor a jeho hodnoty jsou lidské nikoli slizké. Podporovat zločiny na civilistech by neměl nikdo, natož náš prezident. Poslušně papouškují média, děti ve školních lavicích a Karel schwarzenberg. Jaký je to člověk mám udělaný obrázek, prosím ať si nemusím dělat obrázek jaký je to prezident.

Nerad bych se dočkal jeho usínání během novoročního projevu, který by probíhal pravděpodobně až večer, tedy až by se náš kníže probudil z alkoholového komatu. Nesouhlasím s tím, aby nás reprezentoval člověk co podepsal s USA smlouvu o vybudování vojenského radaru v Brdech, který je součástí protiraketového štítu. Ten by však ochromil především Rusko a za stávající úrovně vojenské techniky je v obraně nadbytečný. Je dávno zrealizován jinak už od doby studené války. Obrana obou velmocí je tak rovnocenná což by protiraketový deštník změnil v neprospěch druhé strany, tedy Ruska.

Tyto tři příklady z minulosti mi stačí k tomu, abych označil knížete Karla Schwarzenberga za nejhorší možné řešení situace na Pražském Hradě. Jeho minulost není plná práce ale plná věcí, které bych se nebál označit slovem nechutnosti. Radar, Libye i munice s uranem jsou dostačující důvody proč Schwarzenberga rozhodně NE.

Autor: Radek Čelechovský | středa 16.1.2013 18:40 | karma článku: 37.19 | přečteno: 2928x

Další články blogera

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 426 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 7.98 | Přečteno: 128 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.82 | Přečteno: 324 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.68 | Přečteno: 651 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...