Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Energetická koncepce aneb za slepotu se platí

Česká energetická koncepce by se dala charakterizovat jako koncept uhlí a páry. Většinu energie dál budou vyrábět tepelné elektrárny a počítá se taky s Temelínem. V obou případech jde v podstatě o rychlovarné konvice, kde se používá pára získaná ohřevem vody k roztáčení parní turbíny. Ta vyrábí elektřinu již více jak 100 let. Nikola Tesla, otec elektřiny, měl úplně jinou vizi budoucnosti, a všechny snahy v minulém století směřovaly k diskreditaci a opomíjení jeho práce v oblasti tzv. Free Energy čili energie zadarmo.

Testatika, vynález Paula Baumanna

Nešlo jen o diskreditaci Tesly, ale všech vědců, kteří se rozhodli výzkumem této oblasti zabývat. Ve vědeckých kruzích, zdá se, fungují podobné zákony, jako kdysi ve středověku dominovaly v církvi. Razí se jednotná doktrína. Všichni, kdo mají jiné názory, jsou obviněni z kacířství a rouhání proti zákonům termodynamiky. Vysoké školy jsou pak jakési kláštery moderní vědy, kde jsou jakékoli diskuse o  přijatých pravidlech nepřípustné.

Úkol vědy tak ztratil svoji podstatu a tou je objevovat nové, neznámé souvislosti. To je podstatou, nebo se pletu? Lidi mají dneska pocit technologického pokroku ale je to jen hezky načančaná lež. Všechny ty kapesní počítače, mobily, dotykové hračky a megapixely ve foťácích, to jsou jen krásné hračky, které neměl sice ani James Bond ve staré bondovce, ale jinak to vůbec neznačí nějaký skutečně hmatatelný posun.

I to je jeden z důvodů krize. Hodnota je udělována bezcenným věcem, a útočí se na lidskou hravost. Je hezké, že si i v dospělosti umíme hrát, je ale dědinské hrát si a nevidět, kam směřujeme.

Každý rok ceny skok

Protože je celý energetický koncept zcela okleštěn od vývoje nových technologií obnovitelných zdrojů, jediný dopad, který to do budoucna přinese je zaostalost a prohlubující se krize způsobená rostoucí cenou energií.

Právě cena energie je jedním z hlavních viníků inflace. Je to cena za slepotu, kterou naše věda trpí. Pokud něco ve vědeckých kruzích neumíme změřit, tak to neexistuje, i kdyby nás to kopalo do zadku.

Nejhorší je ta všeobecná neshoda mezi zastánci konvenčních a nekonvenčních systémů. Konvenční doktrína  jede v zájmu velkých hráčů na trhu. Jsou tu Solární, větrné a další technologie, které jsou již na trhu, nebo které se na něm brzo objeví.

Nekonvenční přístup se zabývá energii získávanou z vakua, rezonančními obvody, energií nulového bodu, vesmírnou energií. Mnohdy jsou zde uváděny velice elegantní a slibné technologie.

Důkazem, nad kterým i skeptici kroutí hlavou, je Testatika, generátor elektřiny, který ji vyrábí zcela bez paliva. Její vynálezce Paul Baumann umožňuje všem, aby viděli jeho přístroj pracovat. Kouzelně vypadající zařízení, které se vejde na pracovní stůl, dodává stabilně 3 KW. Jediný problém je v tom, že dnes není definována jednotná teorie, jak t ocelé vlastně funguje, a tak je i evidentně fungující přístroj ve vědeckých kruzích bez povšimnutí.

Paul Baumann svůj vynález věnoval církevnímu uskupení Merenithů, jichž je sám členem. Jak říká, nechce, aby byl jeho vynález zneužit armádou. Právě to, že je vynálezce zároveň věřící, je hlavním argumentem, kterým se jeho práce zesměšňuje. Přitom však on má fungující přístroj, jaký by chtěl mít každý, kdo ví, kolik jej stojí elektřina.

Když stavěl ve Wardencliffu Nikola Tesla svoji věž, jeho cílem bylo vysílat energii zdarma a obraz se zvukem za peníze. Vše jedinou věží. Při pokusech v Colorado Springs, kde ho celá věc napadla, dokázal na  dálku rozsvěcovat žárovky tím, že je zasadil do země.

Věda si dává záležet na nezpochybnitelnosti. Proto neustále vše zpochybňuje. Průmysl, který na vědě stojí, je odkázán na ochotu vědy se něčím zabývat. Proč je tolik energie vkládáno do serepetiček a tak málo do vývoje pohonu automobilů, elektrických zdrojů pro domácnosti za přijatelnou cenu, tedy vlastně do lepší budoucnosti nás všech?

Tesla se vždy snažil o to, aby jeho přístroje pracovaly v souladu s přírodními zákony a byly ekologické. Věřil, že pokud dokáže sladit svoje přístroje s tokem energií v přírodě, lze získávat velké množství energie. Svá tvrzení pak dokazoval před zraky diváků, kterým jeho show vyrážela dech.

Jeho show by vyrážela dech i nyní, vše ale pohřbily ruiny 2. světové války.

Dnes stojíme na zlomu, který je mnoha lidmi vnímán jako historický. Přispívají k tomu předpovědi Mayů o roce 2012, knihy zjevení v Bibli a jejich podoba se současným děním. Na konci trápení, kterým si mnozí již dnes procházejí a které ještě mnohé čeká, bude civilizace osvobozena od diktatury.

Lidi si zase budou moci vládnout sami, protože evidentně selhává vláda jejich volených zástupců.  Pomohou jim v tom technologie, jako je třeba právě Testatika, které jim dají možnost žít nezávisle na zdroji? Fascinuje vás tak, jako mě, představa, že neplatíte inkaso, protože nemusíte? Fascinuje Vás myšlenka auta jezdícího na vodu? Správně..

Tak a teď už si položme každý jen jednu otázku: "Jak k tomu můžu sám přispět?"

Autor: Radek Čelechovský | neděle 16.10.2011 12:08 | karma článku: 17,85 | přečteno: 2172x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Drží naše lidi pod zemí. Musíme jednat, říká vyšetřovatelka válečných zločinů

4. května 2024  17:22

Kvůli své práci je Tetiana Žukovová dlouhodobě v hledáčku Rusů. Ukrajinská právnička se totiž snaží...

Meda a Jan Mládkovi. Milovníky umění i zvířat připomíná zámecká výstava

4. května 2024

Premium Dáma z Kampy, mecenáška, kurátorka, nakladatelka, sběratelka, ale také vegetariánka a milovnice...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter