Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J50o13s92e10f 31P23o37t69r

29. 12. 2013 1:20

Pro Darju HUbáčkovou.

Hus rozvracel tehdejší středověkou společnost. Byl povolán zodpovídat se soudui, měl tam své obhájce, měl tam své žalobce. Rozhodnutí soudu bylo, že je vinnen. Hus byl hrdina protože svůj názor neodvolal, ale to neznamená, že nebyl nebezpečím pro tehdejší společnost.

Jeho chování by se dalo srovnat asi se současnými islámskými sebevrahy - mám svůj názor a ten si prosadím i za cenu vlastního zničení. Celá událost se stala před 600 lety je zbytečné se o to přít.

A když už se chcete o tom dohadovat, tak bych vám připoměl, že ne před 600 lety, ale před 80 lety při instalaci jednoho ze dvou hlavníích ideových proudů XX. století - socialismu - bylo zavražděno na 55 milionů nevinných lidí, bez soudu, jen pro upevnění moci velkého vůdce světového proletariátu J.V. Stalina. Pokud mi nevěříte, otevřete : Solženicyn : Souostroví GUlag.

Věc Husa byla zpolitizována již T.G. Masarykem, kdy si ho vybral jako hlavního hrdinu českých dějin při prosazování své falešné státotvorní idee, založené na dávno mrtvém protestanství proti katolické církvi.

1 2
možnosti
DH

Stalin byl zrůda, nepotřebuji si nic otvírat. Mě jen překvapilo, s jakou lehkostí jste souhlasil s upálením člověka, jen proto, že byl pro tehdejší společnost podle jejich kritérii nebezpečný.

0 0
možnosti
PV

Cituji: ...Podstatou víry není pravidelná návštěva nedělních mší ale přijetí Ježíše Krista a jeho učení... A to myslíte vážně? Nebo snad před Kristem nebyla víra? Osobo!

0 2
možnosti
MP

Víra v co/koho, osobo?

0 0
možnosti
JP

Váš článek je taková demagogie, jako byla ateistická výchova na prvním stupni základní školy za komunistů - to jsem zažil. Tolik vyzdvihovaná doba husitská (ale proti Husovi nic nemám) měla pro nás ve skutečnosti katastrofální následky, se kterými se potýkáme dodnes. Je třeba to neustálé zabírání a vyvlastňování skončit, dát věci do pořádku a konečně plně respektovat vlastnická práva. Jako hranice - tlustá čára - byl zvolen 25. únor 1948, což je třeba respektovat, jinak se z toho nevymotáme, dříve církev přišla o další majetky. Připomínám, že jde především o odluku církví od státu, nebudou nic dostávat od daňových  poplatníků, budou plně odpovědné za svoje financování i za svůj kredit ve společnosti.

6 1
možnosti
JP

J11o94s72e48f 29P11o83t75r

28. 12. 2013 19:24

Pane Čelechovský nechte toho už.

Ty vaše argumenty co zde uvádíte, slýchám již 60 (slovy šedesát)  let. Nejdřív  v rámci boje reálného socialismu proti vnějším nepřátelům, nyní to samé v úplně stejných grádech a tóninách od lidí, keří žijí ve falešné historii a v ideologickém přesahu reálného socialismu.

Pro reálný socialismus byli i jiní vnější neprátelé, také USA, které v rámci propagandy oslovovali jako "Imperialisté z Wall Streetu, vedeni válečným zločincem Dwightem Eisenhowerem" (samozřejmě hrdina II. světové války.

A je zajímavé, politruci se neobávali tolik amerických letadlových lodí a střel s jadernými hlavicemi jako se obávali katolické církve a Vatikánu - to byl jejich hlavní nepřítel.

Nakonec měli pravdu, reálnému socialismu zasadili poslední ránu polští katolíci.

V příspěvku operujete Janem HUsem. Víte o tom, že ten Hus byl před řádným soudem, měl svého obhájce a své učení mohl beztrestně odvolat?. Neodvolal a byl tribunálem spravedlivě odsouzen za rozvracení tehdejší společnosti. Je úsměvné, když dneska doporučujete té společnosti přes 600 lety jak to měli udělat, abyste vy byl dneska spokojený. Je nanejvýš spravedlivé, že restituce budou provedeny, a vy pane Čelechovský a ostatní se s tím holt budou muset smířit.

10 1
možnosti

Pokud generál Eisenhower řekl vr 1950, že je daleko lépe riskovat válku, která může skončit zničením všeho lidstva, než chtít za každou cenu mír, nebylo ho možné charakterizovat jako válečného zločince?

1 2
možnosti
Foto

Katolická církev prý šířila vzdělanost;-D;-D;-D

Od kdy se šíří vzdělanost pálením knih a knihoven???

(http://www.csfd.cz/film/241254-agora/ , Koniáš...

Nebo pálením učenců Bruno..., vyháněním Komenský... !!!

5 7
možnosti
PK

Vy jste fakt blázen;-D

8 1
možnosti
Foto

Přesně KARMA!R^!!

Ostatní právnické osoby nedostaly až na výjimky nic - například dobročinné společnosti - proč tedy cíkrvím něco dávat?8-o8-o8-o

Navíc, když Papež pomohl Hitlerovi k moci a uzavřel s ním konkordát? Viz Hitlerův Papež http://www.kosmas.cz/knihy/140893/hitleruv-papez/

!!!!!!

4 7
možnosti
MP

„Hitlerův Papež“ ??? To předkládáte jako hodnověrný historický pramen? To nemůžete ve své nenávisti používat aspoň argumenty, kterými se nezesměšníte? 8-o

2 0
možnosti
JS

Směšné. Svoje dojmy vydáváte za fakta , z nichž tvoříte další nesmyslné konstrukce....

Navíc si pletete víru a církev.

Něco s tím udělejte, třeba víc studujte fakta.... ne bláboly na internetu nebo demagogie komunistů.

Taky vám chybí odstup. Při širším pohledu - např dějin Evropy- by jste ani takové kraviny nemohl napsat ani pod vlivem, zřejmě se připravujete na Silvestra či co

6 3
možnosti
MP

Komunisti všem kradli majetky a jen církvím prý nekradli. Něco mi tu nehraje. Všechny okolní státy už jsou s církvemi vypořádány, my stále ne. Není to ostuda? Pokud by tom daly církve k mezinárodnímu soudu, tak by to vyhrály. Proč platit doživotně něco kvůli pouhým deseti procentům věřících a kvůli pouhým šestnácti korunám měsíčně na hlavu? Není rozumnější, když zchátralé budovy dají do pořádku a budou se tam starat o invalidy, sirotky, přestárlé a nemocné? Od ledna se má zvýšit důchod o pouhých asi 35 kč, takže to nikdo nepozná. Natož doslova polovina toho, tj. šestnáct korun měsíčně na hlavu? Je to ve prospěch nás všech. Co je na tom tak složitého?

8 2
možnosti
Foto

J67i39ř53í 27K42i98n34d23l

28. 12. 2013 17:31

Generální prokuratura dne 20. května 1954 pod číslem jednacím T 282(54-ZO-33 vydala stanovisko, že majetek církví a náboženských společností není  v socialistickém zřízení a ani osobním vlastnictví a nebyl nikdy zestátněn. Vlastnictví církví a církevních institucí trvá, přičemž stát na tento majetek tolik dozírá.Listina základních práv a svobod stanoví, že stát se nesmí vázat na žádné náboženské vyznání a že církve jsou na státu nezávislé a spravují si své záležitosti nezávisle na státních orgánech.

3 2
možnosti
PK

Nuda, nuda, šeď, šeď.

2 2
možnosti
Foto

Budu muset napsat nějaký blog o tom jak církve k majetku přišly.

Třeba se potom nebudete šedivě nudit.

2 2
možnosti
Foto

Modli se a pracuj ... tak znělo heslo prvních mnichů, kteří nám přes Alpy přinesli písmo, vzdělání a křesťanství. Kláštery zakládali oni - nadšenci, kteří kultivovali přírodu i obyvatelstvo. A teď TU ČTU TY DUCHAPLNÉ PSEUDOHISTORICKÉ ROZBORY a musím se chechtat - díky husitům se naše země dostala o sto let zpátky, pane autore. Bohatství církve není přímým produktem inkvizice - ostatně inkvizice vznikla z úplně jiného důvodu. napadlo Vás někdy, že církev zbohatla také proto, že lenost je jeden ze sedmera hlavních hříchů a prozíravost jednou z hlavních ctností?

A zopakujte si interpunkci :).

15 2
možnosti
BM

To jste vystihla přesně. Z evropské velmoci Karla IV. se ze Zemí Koruny České se stala izolovaná oblast a teprve díky německé reformaci a nástupu Habsburků na český trůn jsme se po sto letech jakž takž dostali z izolace....

6 2
možnosti
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter