Diskuse

Půdní baterie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímal by mně nezaujatý názor elektrotechnika, po prostudování toho odkazu (angl. manuál). Nejde mi ani tak o cenu materiálu. Spíš o odborné posouzení možností takového zařízení v různých podmínkách (složení půdy, složení vody, vlhkost půdy, použiý materiál a jeho plocha). Celé zařízení zcela určitě nějaký proud dodvávat bude, pokud se to nezakope například na Sahaře do písku. :-)  A komerčně využitelné to určitě nebude, jen mně zajímá názor odborníka, který umí elektrotechnické výpočty. Já jsem chemik, takže bych asi dokázal předpovědět vlastnosti elektrolytu v půdě.

Mimochodem, mohl by to být (pokud to bude funkční) skvělý zdroj, např. ke kontinuálnímu napájení akumulátoru na samotě u lesa. :-)

0 0
možnosti

No kdyz opomenu to, ze je to cele uplna blbost a ze takove zarizeni (tak jak je popisovano) by nikdy nemohlo fungovat, a zkusim se ponorit do rise pohadkovych energii zdarma...a jako dobry hospodar si udelam maly propocet. Pri dnesnich cenach medi a zinku by me popisovane zarizeny vyslo tak na min 3000,- Kc s maximalni zivotnosti tak mozna 2 roky s pochybnym vysledkem a napetim max 12v...hmmm... Tomu rikam energie zdarma ! To se proste vyplati !

0 0
možnosti

Nechci slevu zadarmo ;-D

0 0
možnosti
Foto

A jen tak pro pořádek, kam ten Horymír vlastně pádil? Aneb jakáže to nerergie a hlavně z čeho se nám tam generuje? Že by permoníci?

2 0
možnosti

Poprvé jsem se podobným experimentům věnoval cca ve dvanácti letech a to díky neznalostem, naivitě a útržkovým informacím. Smiřte se zkrátka s tím, že nic takového nemůže fungovat. Tedy pochopitelně může, ale maximálně pro napájení hodinek a ne celého domu. Kupte si v stavebnici pro děti Voltík, z jejíž pomocí si budete moct rozsvěcet diodu z baterie vyrobené z citronu.  Přeji mnoho radosti:-)

7 1
možnosti
Foto

trochu jsem si prošel web a to, co jsem tam našel, to by autora blogu nepotěšilo.

Ta jeho sestava tak utáhne, jak říkate hodinky, nebo plašič na krtky.

4 0
možnosti
Foto

otázka na autora - jaké s tím máte zkušenosti???

3 0
možnosti

Když se autor pokoušel zařízení sestavit, spadla mu nešťastnou náhodou jedna měděná trubka na ... nohu :-)

5 0
možnosti

A tohle má fungovat bez elektrolytu? Pokud trubky dole neutěsníte tak to bude fungovat jen v močále. Zkoušel jste zarazit 2,5 m trubku do země? Kdyby to fungovalo, tak už to je patentováno! Nebo zkoušíte kolik lidí na to naletí?Rv

5 0
možnosti

P.S. Zbude vám asi 5,5 m zinkové elektrody.;-D

4 0
možnosti
Foto

To jste vymyslel sám ? Řekl bych, že je dost důležité, do jaké hlíny to zarazíte. To ovlivní nejen výkon, ale také životnost té baterie. A co s tím chcete napájet ? Nějaké malé světélko ?

6 0
možnosti

A jakou roli v tom zařízení hrají půdní bakterie?

4 1
možnosti

P48a53v21e21l 36V56é18b53r

5. 2. 2013 20:36

Hodinky, nebo holinky - všechno jedno, že? Obojí se natahuje!

Kde vidíte něco o bakteriích?

3 4
možnosti

"Vzdálenost měděných elektrod může být "

A kdo pošle autorovi deset tisíc, dozví se, jaká může být ta vzdálenostR^

9 0
možnosti

Navíc se dozví, že přestože vzdálenost může být, zařízení fungovat nemusí :-)

8 0
možnosti