Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J59o92s17e74f 73P73o70t68r

31. 12. 2012 13:10

"páni poslanci by měli přenechat řízení věcí na nás a jít k čertu"

Ale pane Čelechovský, když řízení věcí se nechá na vás, kdo zaručí mě, že vy nejste také psychopat, od nich s tím rozdílem, že se dnes na moci nepodílíte?.

Jste si jist, že lidi jsou na takové morální výši, že co zvolí v referendu bude prospěšné pro celou společnost ?.

To chcete v referendu hlasovat i o daních ?, Nakonec stejně musí být člověk, nebo slupina lidí, kteří to budou všechno zastřešovat. Jak chcete zajistit, aby se nakonec tito lidé neprojevili jako psychopati?.Třeba se k tomu udělá rada starších, já bych vám navrh některé kandidáty, třeba ÚV KSČM, vás a vaši kamarádi, nebo co mimozemšťané, zkuste se optat v NASA, zda by neměli něco z Marsu.

Jediná spravedlivá forma vlády  je volená demokracie. Je jisté, že se tam budou chtít vší silou dostat psychopati a také se tam dostanou. Jde o to, že proti nim musí být kontrolní orgány, kteří je budou omezovat.

Nebo si myslíte, že spravedlivý, čestný, neagresívní, hodný člověk má šanci dělat zástupce lidu ?. Takového byste ani vy nevolil.

0 0
možnosti
Foto

Pane Potre, zřejmě jste špatně pochopil podstatu toho, o čem v článku píšu a sice že v územní samosprávě se starají všichni. Je to daň za to, že máme svobodu.Nelze přece být svobodný a současně závislý na rozhodnutích vykonaných jinde než v našich podmínkách. Ve zřízení, jaké navrhuji se extrémní póly tak neprojevují protože do něj zahrnuju názory všech které dají statisticky nejlepší a skutečně svobodně volenou variantu. to by musela být psychopatická celá oblast a to je nesmysl. Proto tento model považuji i s marťany za lepší než ten stávající...

0 0
možnosti

:-)   Bezvýhradný souhlas! Článek dr. Hnízdila v PL jsem četl, perfektní! Pokud se někdo zamyslí nad současnou vládou, dosadí si tam jednotlivé osoby, a to nemusí být ani erudovaný psycholog, dá mu za pravdu! Je to všechno mimo reálný svět! R^R^R^ Absurdisán, zatím bez řešení !

1 0
možnosti

P43e34t63r 35K39o38u58t18n54ý

30. 12. 2012 14:18

Souhlas se souhlasem, je to hezky napsané, jenže pro dost lidí je ještě únosnější žít jak žijí a těch deprivantů si nevšímat aby se zbytečně nestresovali. A ti co si všímají píší blogy, které jsou a budou těm hadům ukradené. A to se nemluví o těch evropských hadech z Bruselu, případně světových z Bilderbergu. Ti naši hádci jsou jen součástí tohohle hadího bratrstva.

0 0
možnosti

My jsme nepoučitelní. Pořád se snažíme nějak společnosti montovat do života a přetvářet ji k předobrazu svému, zde hlavně člověka. Začalo to někdy v 19 století Eugenikou i dříve a skončilo to z reálným socialismem, naprostým selháním sociálního a ideologického inženýrství. Zde se jasně ukazuje potřeba přehodnotit postoje k lidské společnosti, přestat ji vnímat z roviny mateřské a otcovské, opečovatelské, neboť ona má jiný potenciál a jiný smysl. Je nositelem, evolučním organizmem který plní více funkcí, než jsme zatím schopni uchopit, základní je vytváření bohatého prostředí zkušeností pro vývoj a rozvoj lidského charakteru osobnosti k samostatnosti, udržení našeho druhu a vytváření dalších variant, technologický, duševní ... .

Pochopit onu pyramidu kooperace ve společnosti jež vytváří dynamiku procesů a zdraví společnosti. Je potřeba vrátit lidem odpovědnost za jejich životy a životy jejich blízkých, za svůj životní standard, úctu a cit k hodnotám, generační"smlouvě" atd.

Pochopit že do společnosti patří i to co považujeme za zlo, a že negativní věci mají velký impulz pro rozvoje převážně duševních kvalit. Pochopit že jádro společnosti majoritu tvoří lidi jejíž potenciál vytváří tah k rodinnému životu a jeho hodnotám a že je zde sklon ve jménu těchto hodnot a vlastního zabezpečení potřeb, umrtvit dynamiku společnosti, což dobře dnes známe.Tvoří funkční a evoluční základ společnosti a lidského rodu, bez ní by zde nefungovalo téměř nic, ale nevytváří tvůrčí tah pro rozvoj a poznání ... .

Dále je potřeba vnímat věci z větší perspektivou času, kde jsou kořeny současných dějů. Dnešní stav začal již od roku 1938, a nejhorší duševní genocida proběhla v 50 letech a 70 letech, soustavně ničena lidská samostatnost, inteligence ve všech sférách společnosti, kde jsou živnostníci, sedláci, podnikatelé, vojenská elita jež se účastnila bojů na západní frontě atd.

Bohužel EU to ještě nepochopila ... .

0 0
možnosti
Foto

ano ale pro zmiňovanou kooperaci ve společnosti je zapotřebí vytvořit podmínky. Jsou dnes podmínky pro spoluprácíi prioritní? ne, prioritní je individuální přežití a postup na úkor druhých. Takový model vzniká nahoře a ti dole (my) ho musíme akceptovat jinak nás společnost vytěsní a my stranou nepřežijeme. Pominu-li absenci empatie a sdílení je tu ještě jedna podstatná věc a to je stres, který nás brzdí v rozvoji ducha a konzum který nás naučil plýtvat. Když se odstraní vliv šlechty, dostaneme prostor ke svobodnému trhu kde nejsou technologie nepřítelem ekonomie státu. a pokud se nám povede docílit technologického pokroku v oblasti zajištění dostatku energie, což je podle mnoha vědců snadné a je to hudba blízké budoucnosti, odstraníme stresový faktor č. 1 a to jsou obavy o ztrátu věcí, které nám pomáhají žít v civilizaci a rozvíjet ji. Energie a pohon strojů musí být co nejlevnější aby to celé fungovalo.

Představte si to, společnost by byla svědkem deflace, a to doposud nevídaných rozměrů a pro zajištění živobytí by nám stačilo 20 hod. týdně (podle slov Jacqueho Fresca, projekt Venus).

s motivací lidí se vzdělávat tak nebude potíž, je to jen o kvalitě života a dostatečném prostoru. Dnes se lidi nemají motivaci vzdělávat protože spoustu věcí mohou nechat projít okolo a i když na ně mají dopad, někdo to řeší za ně. Motivace je především slibované místo ve společnosti ale to můžete slíbit jen za předpokladu že do chodu věcí nezasahují zvenčí paraziti, kteří mohou být velkou překážkou. Myslíte si že bychom stále museli pumpovat do aut benzín kdyby neexistovaly politicko-průmyslové mantinely, které takové technologie drži stranou?

Odpověd je téměř stoprocentní ne. Měli bychom mnohem rozvinutější systém pohonu a byl by velmi levný. Nevěříte? pokud máte zájem, pošlete mi zprávu a já Vám pošlu seznam utajovaných technologií neochotně vydaný americkou FBI. Lze si jej s trochou angličtiny najít. Zdravá společnost je společnost bez stresu a s časem na svůj duchovní rozvoj.

0 0
možnosti
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter