Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Draggo

10. 9. 2010 10:37
Ja myslim, ze kdyz clovek doma

nacapa zlodeje a neni jina moznost nez ho zastrelit, tak volani policie mu zpusobi zbytecne problemy. :-P

0 0
možnosti

bijec_vsech_tupcu

10. 9. 2010 9:02
no to je hezke

"Poškozovaný má  výhradní právo k posouzení, zda se nachází v životu

nebezpečném postavení. shledá-li poškozený, že se nachází v nebezpečí,

může použít všechny dostupné prostředky k hájení majetku a zdraví" . Naznal jsem, ze vase pritomnost mezi ostatnimi lidmi je pro ostatni zivotem ohrozujici situaci a rozhodl jsem se hajit zdravi ostatnich. Pri nejblizsi mozne prilezitosti vas zastrelim, jelikoz jsem drzitelem vyhradniho prava tuto vec posuzovat.

0 0
možnosti

MipeX

10. 9. 2010 1:31
Už jsem nabídl podporu

Snad už vzniká skupina lidí, kteří dokážou přepadenému strážci pomoci. Doufám že toto nezmizí do ztracena a konečně někdo řekne že minimálně krást se nemá.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

10. 9. 2010 11:34
Re: Už jsem nabídl podporu

Doporučuji Cyrila Hoeschla. Je to autorita a už několikrát se k podbným případům vyjádřil v Reflexu. A pro vtipálky předesílám: To, že je to psychiatr neznamená, že posílám pana MipeXe k psychiatrovi.

Apropos: Postup policie naprosto nechápu. Komu jinému, než policajtovi se může stát, že bude muset bránit majetek, zdraví či dokonce životy občanů před útočníkem (útočníky) se zbraní v ruce? Leda, že by to byli takoví policajti, kteří se před útočníky schovají a na řádné a svých povinností dbalé občany dělají ramena.

Ten hlídač jinou možnost neměl: Byl-li přepaden a měl-li u sebe zbraň, tak tu zbraň prostě MUSEL použít. Jinak by se mohlo stát, že mu ji lupič vezme a použije proti němu a proti dalším. Otázka by tedy měla znít: Šlo o útočníka (útočníky), který hlídače fyzicky ohrožoval? Šlo o útočníky? Pokud odpověď zní "ano" tak by hlídač neměl být zadržován, natož brán do vazby.

0 0
možnosti

Thorough

10. 9. 2010 0:17
Soudy rozhodují

... tak, že je pro občana lepší trpět např. své okradení apod.. Když zjistím že mi někdo ukradl peněženku, vytáhl železnou tyč a snaží se odejít tak co můžu udělat? Zlomit mu ruku ve které drží tyč a vzít si peněženku zpátky? Jako bych slyšel chrochtání spravedlivého soudce který vyhlašuje rozsudek kterým mi stanovuje povinnost uhradit léčení a bolestné.

0 0
možnosti

bellben

10. 9. 2010 0:15
Rozumné ale v ČR nereálné...

Řešení ochrany a obrany života, zdraví a majetku podle Vámi napsaných bodů by bylo porušováním nepsaných práv jednoho zločineckého a parazitního etnika na téměř neomezené páchání trestné činnosti všeho druhu...!:-( To by přes pseudohumanistické zastánce práv gaunerů v zákonodárných funkcích při současném složení parlamentu nemohlo projít... Ještě byste byl označen za rasistu s genocidními sklony...!:-/;-D

0 0
možnosti

racek007

10. 9. 2010 0:28
Re: Rozumné ale v ČR nereálné...

Haló pane, ten článek neobsahuje ani jedinou rasistickou narážku. bellbene bellbene, nepij tolik zelené....bellbene, co je to s tebou, bál by ses snad víc o život kdyby jsi byl v práci?;-D

0 0
možnosti

Naivní volič

9. 9. 2010 23:40
Je to složitější...

... než se na první pohled zdá. Zákony o Nutné obraně a Krajní nouzi jsou podle mého názoru optimální a jen velice těžko byste vymysleli lepší. Problém vyvstává při výkladu zákona, kde by měl dobrý soudce přihlížet k duchu zákona, tzn. vycházet z práva občanů na obranu a odvrácení nebezpečí. Precizně by mělo být (někde) uvedeno, a to už jednou pro vždy, že útočník podstupuje riziko až újmy na životě. Již od školních let je nutné posilovat vědomí, že krást, loupit, znásilňovat, způsobit někomu újmu na zdraví a vraždit se nevyplácí a že při tom mohu také být zraněn nebo usmrcen.

0 0
možnosti

bullterrier.se.neusmiva

9. 9. 2010 23:29
Líbí se mi bod

a)Je-li poškozovaný bezprostředně napaden škůdcem nebo pokud se situace jeví jako zvlášť riziková. Protože co je rizikovější, než loupeživí cikáni v poměru 8 na 1.

0 0
možnosti

isabell

9. 9. 2010 23:32
Re: Líbí se mi bod

R^;-D

0 0
možnosti

resistant

9. 9. 2010 23:03
Hlas lidu- hlas boží

Typický laicko-populistický názor člověka, ovlivněného tragickými událostmi posledních dnů ,o kterých ví pouze to co se dočetl v médiích či plodných diskuzích typu"vox populi"!

 

0 0
možnosti
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter