Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skepse při hledání východiska z krize

Někdo říká, že neexistuje východisko z toho, čemu říkáme krize. Nejde si nevšimnout všudypřítomných skeptiků a kritiků všeho, co by znamenalo skutečný průlom. Místo toho, abychom se tématem společně zabývali si každý studovaný blbec leští triko jako kritik a skeptik. Říká svoje tisíckrát omílané fráze a myslí si že obecenstvo je nadšeno. Buď člověk něco tvoří nebo kritizuje, i zde je ale nutná vyváženost toho co vytvořím a co zkritizuju. Pravdou je, že kritika je nutná, divím se ale, že se kritizují věci nové a stále se všichni zuby nehty drží starého nefunkčního modelu, na kterém nenajdou jedinou závadu a který nás táhne ke dnu.

Skepsis on flickrdailyartmuse.com

Rád bych vyvolal diskusi na téma, jak si zlepšit životní situaci do budoucna když nás evidentně za stávajících podmínek nečeká nic dobrého. Chtěl bych slyšet názor některého skeptika v oblasti nových technologií, jaké on vidí východisko z krize. Pravděpodobně bude tvrdit, že jako elektrotechnik nemá vzdělání aby našel východisko a je skeptický k novým věcem, takže nehrozí ani nové technologie, ani žádná teorie, jen frázovitá kritika a neustálé ohánění se zákony termodynamiky, čímž jen poukazuje na svoji neznalost problematiky.

Tak třeba magnetický motor, který je podle skeptiků jen výplodem choré hlavy, je ve stovkách variant k dispozici na youtube. Pokud vyřadíme 75% ze sta, zbyde nám 25 různých variací. Některé Britské a Německé podniky si dokonce nechaly tyto motory již patentovat ale skeptik nic z toho nepřipouští, nevidí a ignoruje.

Nedokáže si připustit že on, velký všeznal se někdy mýlil. vezme si 2 magnety a když se pod vlivem jeho skeptického pohledu neroztočí, hned z toho dělá závěry. pro zájemce jsem dole připravil několik odkazů na toto téma.

Další hloupá kritika patří automobilu na vodíkový pohon, který vyrábí palivo rozkladem vody na 2 základní prvky, tedy vodík a kyslík. Skeptici, co krátkozrace vidí neefektivní elektrolytycký proces známý z hodin chemie hned shazují vše co se dá na internetu najít. Kdo nepapouškuje pravdy od někoho jiného a hledá si na netu informace tak ví stejně jako já, že je tu hned několik více či méně známých postupů přestavby benzínového auta na auto poháněné vodou. Klíčový prvek je palivový článek, kde se odděluje vodík a kyslík. nejsčastěji vypadá podobně jako vodní filtr u domácí vodárny, ve kterém jsou uloženy souosé válce... Nakonec, co vám budu popisovat když to můžete sami najít na youtube. Na konci článku najdete pár odkazů, které budu aktualizovat.

Další věc, která je dnes pod palbou nesmyslné kritiky je jakákoli snaha o alternativu ke stávajícímu politicko-ekonomickému systému, který žene svět do války a krizí všeho druhu. Máme tu krizi politickou, morální, ekonomickou, intelektuální, ekologickou, sociální atd. atd...

Jednu z takových alternativ předložil dnes již mrtvý Muammar Kaddáfí ve své Zelené Knize. Doporučuji aby si všichni tuto knihu přečetli. Kaddáfí se zde zamýšlí nad problematikou vládnutí opravdu originálně a tvrdí, že korupce se nelze zbavit v nepřímé demokracii která je sama o sobě pro-korupční. Nabízí zde alternativní přístup, který v Libyi uplatnil a který až do intervence NATO a USA skvěle fungoval. POdstatou bylo, že on sám se vzdal všech funkcí a všechny pravomoci přenesl na obyvatelstvo země. Zemi samotnou rozdělil na spoustu malých samospráv. Odkaz na tuto knihu opět níže.

Dnes je demokracie potlačována pod záminkou ekonomické stability, spojeneckých závazků a hlavně díky tomu, že trpíme jakýmsi pocitem malosti, že jsme nanicovatí a bezmocní v tomto velkém světě něco ovlivnit, a když se o to pokusíme, shoříme. Přitom je tu tolik inteligentních lidí, kteří tvoří hodnoty a kterým háže systém akorát klacky pod nohy. Chceš patent - zaplať, chceš živnost - zaplať, vydělals?- odveď daňě, topils?-zaplať, chceš jídlo?-zaplať. Nemáš prachy? nulo, vypadni, najdi si práci.

Můžete 10 let pracovat a vydělat firmě 10 000 000, pak přijde sekretářka můry z personálního a řekne v podstatě: "hele kámo sorry ale víš je krize, a tys letos vydělal zase jen 1 000 000 tady pan/paní X udělá 1 500 000, už nemáš formu jak za mlada, tak se sbal a přijď do kanclu podepsat dohodu o ukončení, ju?"Můžete dlužit usmolených 5 tisíc a seberou vám ve finále dům v exekuci, takový je tady bordel ale sem se kritika nesměřuje, hlavně když se pořád lamentuje jak jen nám to ti nahoře komplikují.

Lamentovat nestačí, to chce vymyslet alternativu a pak to změnit. Když se pokusí někdo přednést alternativu, není ho slyšet, když má slovní průjem některý z našich politiků, je ČT24 na místě..Chápete, co naznačuji...

To že z nás permanentně dělají blbce. Tvrdí, že se nám musí vládnout a trpí vladařským syndromem. Pan Bárta se nafoukne před kamerou vždycky jako výstavní holub a spustí svou kritiku...

Taky se zasekl a nepustil, je to holt hojné vemínko ten náš stát. Akorát to platíme my a jsme tak zaslepení tím, abychom vydělali a přežili do další výplaty, že nevidíme tu obrovskou boudu co na nás ušili. Proč si myslí kritici, že lidi si nemohou vládnout sami? Já si naopak myslím, že je to mnohem lepší a přirozenější mít malou územní samosprávu než se spoléhat na to, co se dohodně kdesi mezi a kýmsi a kýmsi.

Možná je to naivní ale samotný Václav Havel, který nás opustil nedávno je důkazem toho, jak může být i jeden člověk strůjcem celosvětového uznání a prestiže. Karel Schlafenberg ten to nebude...a s přístupem že já sám nic nedokážu nikdy nikdo nic ani nedokázal. Proto je nutné, aby se přestalo tolik kritizovat ale aby se místo kritiky předkládaly jiné alternativy. Kdo předloží alternativu, která má na to vyvést nás z krize do zlatého věku?

Já tvrdím, že cesta drancování nám nedává víc, jak 10 let a zničíme všechno, co zbývá. Jak si to lidi můžeme dovolit? Jsme normální? Každý dement má vyluxované auto a když dožere bagetu, stáhne okýnko a igelit vyhodí z okna. U cest končí staré gumy, televize, autobaterie, komunální odpad... Prasata, která kašlou na to, co způsobují svým životním stylem, jsou všude. Pálí svinčík v kamnech, lejí sračky do odpadu a a mají to v pípčí. Nesnáší zvířata, nesnáší přírodu, jsou to lidi co jen konzumují, ničím nepřispějí. Pokud se o ně nepostará matka Příroda, vyvraždí se většina z nich v bojích o zbytky zásob jen aby nepřišli o svůj standard. Je to právě to stádo, které je odsouzeno k záhubě, a jsme moc krátcí na to abychom odhalili kam až sahá moc Přírody. Pokud se jí nepokloníme, rozdrtí nás.

O standard a pohodlí stejně přijdeme a pravděpodobně i o mnohem víc, pokud nezačneme vyrábět technologiemi, které budou člověka osvobozovat od nutnosti za všechno platit v době, kdy nejsou peníze a máme dluhy. Kdybychom nemuseli platit elektřinu tak, jako to bylo v Libyi než do ní vtrhli, kde bychom byli?

Nejde jen o naše kapsy ale jde především o přírodu a krásu, kterou nás obdařuje. Jde o jídlo, které vyprodukujeme jen díky tomu, jaké počasí kde panuje. I na zemi jsou místa, kde nic nevyroste, může to však být celá planeta, probuďme se.

Když zapojíme svoje hlavy a přispějeme, je tu šance

ODKAZY

magnetické motory

http://www.youtube.com/user/magnetmotortv/videos?view=uhttp://peswiki.com/index.php/Directory:Magnet_Motors

Auto na vodu

http://www.youtube.com/watch?v=V3oK7bVf1_Q&feature=endscreen&NR=1http://www.youtube.com/watch?v=ucKuyOAt3D0&feature=related

Zde Zelená Kniha (Green Book, Muammar Kaddáfí)

zelená charta

Další budou přibývat...

Autor: Radek Čelechovský | pátek 6.1.2012 1:05 | karma článku: 10,73 | přečteno: 954x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Irák schválil nový zákon proti homosexualitě, hrozí za ni až 15 let vězení

28. dubna 2024  8:40

Irácký parlament v sobotu schválil nový zákon zaměřený proti vztahům lidí stejného pohlaví. Nově...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter