Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zemane, zklamal jsi

Není to tak dlouho, co jsem psal článek ve kterém jsem chválil Miloše Zemana za jeho projev v parlamentu který měl u příležitosti nástupu do funkce. Zase jsem doplatil na svou naivitu a zase jsem se nechal napálit protože jsem doufal, že určitá intelektuální úroveň, kterou Zeman bez pochyb disponuje, zaručí, že prezidentské ego se bude držet na uzdě. Neuvědomil jsem si, že intelekt není zárukou dostatečné sebereflexe zvláště tehdy, když  si tak rádi dáte panáka a mudrujete.

Najdi 5 rozdílů...byznys.ihned.cz

Možná právě střetnutí dvou obřích egoistů je důvodem, proč byli Zeman a Klaus vždycky na válečné stezce. Zatím co Klaus ale uměl brzdit a některé věci považoval za nevhodné, Zeman zdá se tyto vlastnosti nemá. Že by v tom hrál roli alkohol a objev nové dimenze v podobě luxusní zásoby prezidentského chlastu?

Ohnivá voda Milošovi ovlivňuje zdravý úsudek a on si chce stále něco dokazovat. Jeho obstrukce naznačují nevoli, on na nevoli má nárok, je to přece z boží vůle král. On musí mít rozhodující slovo a kdo mu oponuje je podle něj idiot. Nepůsobí nadstranicky ale nadlidsky. On, který všechno ví, zná, předpověděl a glosoval. Pravdou ale je, že si plete úřad prezidenta v ČR s prezidentováním v USA.

Pobavil mě jeho výrok, že bude chodit s berličkou jako s ozdobou. Největší ozdobou je ale Zeman sám a berlička jen ukazuje touhu jeho ega se odlišovat ještě zřetelněji. Jeho touha zapsat se do dějin jako novodobý Masaryk je typicky Zemanovská, prostě jen Masaryk se mu možná vyrovná, říká si. Na podporu svého sebeklamu si usmyslel, že nebude dělat novoroční projevy jako ten Klaus a Havel, ale vánoční projevy jako právě Masaryk.

"Jenomže Masaryk byl člověk, který se nevnímal jako nadčlověk pane prezidente. On byl opravdový intelektuál, myslitel a neobrážel tuzemské výrobce lihovin aby uhasil spalující sucho v hrdle jako vy."

Já nepochybuju o tom že i Zeman je studovaný a velmi inteligentní ale tak jako u každého člověka se u něj začínají asi projevovat důsledky jeho záliby v pití. Alkohol nikoho nevylepší, je to droga na které se může vyvinout celoživotní závislost a jakožto taková je spouštěčem degradace osobnosti.

Abych se přiznal, začíná se mi z Miloše zvedat kufr když ho vidím, jak se veledůležitě plouží s čaganem a dívá se kolem na svůj lid, který na jeho pohled jistě dychtivě čeká. Proč má Miloš oči krvavé, chůzi si jistí berličkou a myslí si o sobě, že je bohem vyvolený jako nějaký faraon? Je to tím že mu nikdo nevtloukal do palice: "Nepij tolik, budeš hlupák."

Znalosti, které máme ještě nejsou zárukou intelektu. Jestli jsou znalosti člověka jako kniha, tak intelekt je schopnost v této knize číst. No a čtení je jednou z věcí, která alkoholikovi nikdy dobře nešla. Pak je intelekt nahrazen vlastní verzí absolutního všeznalectví které číst nemusí protože je přesvědčeno, že už vše zná. 

Jsem silně proevropský" zni vzkaz Klausovi, který o unii uměl přemýšlet a nechtěl ji jen prosadit jako slepou víru. Je to chábr, který vše analyzoval, vyhodnotil a ví nejlíp. Má schopnost vyčmuchat odborníky napříč celou republikou, a tak si vytvořil svou vládu odborníků. Odbornost, s jakou tato vláda obcházela výběrová řízení a utrácela peníze se jí nedá upřít. Pravda, trochu mu vadí, že už je dávno zvolená nová vláda a tak si aspoň ještě naposledy dupl. Řekl: "uděláme si výjezdní zasedání za 60 000, tam schválíme nový služební zákon, dáme si zvěřinu na oběd a pak jsem ochotný jmenovat Babiše." -  to je opět ryze Zemanovské ultraego využívající na maximum svoje pravomoce. Pokud ne tak nevím, co jiného by to mohlo být. 

Možná se do historie zapíše i Miloš, ne však jako Masaryk ale jako prezident, který si rád dal kvalitní slivovici a pak vymýšlel obstrukce.

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 16.1.2014 10:52 | karma článku: 26,48 | přečteno: 1019x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter