Pohádka tisíce a jednoho trezoru

Nezdá se Vám ta historka o vybuchujícím trezoru na palestinské ambasádě trochu absurdní? Přiznám se, že mě baví čím dál více sledovat, jak se kupí jedna zpráva na druhou a chápu, že lež je zřejmě nutné podepřít další lží. Nebo mi snad chcete říct, že i na ostatních ambasádách mají výbušné trezorty? Pokud ano, jsou opatřeny samolepkou "Nebezpečí exploze," nebo jsou taky takovými tichými novoročními terminátory, kteří čekají na nebohého, nic netušícího velvyslance?

tady je ten záhadný trezor...vlastně byl...

Nevím, každopádně trezory, které vybuchují jsou hodně divná věc. Přijdete k nim, znáte správnou kombinaci k sejfu a bum - vyletíte i s trezorem do povětří. Po neděli se do toho dám a začnu takový trezor shánět na internetu. Zatím váhám mezi trezorem a ruskou ruletou, ale asi zvolím ten trezor, protože je to opravdová novinka roku 2014.

Možná existují i různé typy podle toho, proč a kdy vybuchnou. Třeba si jej lze nastavit na to, aby vybuchl v okamžiku, kdy kolem něj projde některý z vašich nepřátel, třeba nějaký palestinský velvyslanec. Myslím si, že výrobcem tohoto trezoru bude některá z izraelských firem, ale jsou to pouze dohady.

Nakonec, policie sama přece prohlásila, že výbušniny byly v trezoru umístěny legálně, ale co na ambasádě nebylo umístněno legálně byly jiné, neevidované zbraně. To se na ambasádách stává. Třeba i na té izraelské nějaké najdou, jen ten trezor asi nechají zavřený kdyby náhodou měla přijít odplata.

Asi už Vám došlo, že celý tento článek jsem chtěl napsat v takovém absurdnějším duchu, protože přiznejme si, je to celé takový vtip a pohádka v jednom. Vtip je v tom, jak bezostyšně nám tu pohádku předhodili a jak se nám snaží namluvit, že ambasádní trezory jsou jako nezaslepený uzávěr plynu.

Třeba že dcera velvyslance tvrdí že je to nesmysl a že otce zavraždili, realita je už předem dána a nějaká dcera nebude oficiální verzi zpochybňovat. Měla by si dávat pozor aby jí nevybuchla sukně, rtěnka, plyšák - letos to může být prakticky cokoli.

Kdyby byl hrabě Staufenberg tak vychytralý a nechal vybuchnout vůdcův trezor, byl by Hittler mrtvý, ale on si vybral staromódní aktovku s výbušninou ve vlčím doupěti a Adolfa se mu sejmout nepovedlo. Zato Adolf posléze sejmul Staufenberga a stal se ještě paranoidnější, to je ale jiná historie.

O existenci třaskavého trezoru si můžeme myslet co chceme, informace v médiích ovšem mluví zcela jasně. Trezory co vybuchují existují a jsou běžné. A palestinská ambasáda - znáte v tomto světě lepší místo pro jeho umístění? Na úřadě práce se brzy objeví něco jako: "Hledá se velvyslanec s pyrotechnickou praxí.."

Tak dejte tip a příště to může být trezor právě na vaší neoblíbené ambasádě.....

Autor: Radek Čelechovský | sobota 4.1.2014 20:34 | karma článku: 19,41 | přečteno: 1183x