Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Slepá ulička při hledání řešení

Každé malé dítě ví, že když něco nefunguje, musí se to opravit. Ví, že pokud udělá chybu, musí umět si tu chybu přiznat a poučit se z ní. To ovšem neplatí pro naše velevážené zástupce v Bruselu. Až na výjimky zde všichni působí dojmem, že cestu z krize hledají a snad už ji i našli. Když nemáme dostatek informací, může se nám to zdát jako pravdivá informace. Bohužel ale právě informací máme málo a ty které máme se navíc nemusí zakládat na pravdě. Když zjistíme pravdu, a sice že řešení krize není nic jiného než vytloukání klínu klínem, dostaví se logicky nespokojenost...

Dvojce Klaus a Farage je jedinou opozicí, kterou v současnosti EU má ale bohužel jsou málo slyšet.

Zjistíme totiž například, že navrhovaný stabilizační mechanismus je nejen v rozporu s Lisabonskou smlouvou ale i v rozporu se zdravým rozumem. Takzvaný Euroval je dohoda o tom, že členské státy budou přispívat těm, které se dostanou do dluhové krize a nebudou schopny dostát svých závazků. Lisabonská smlouva ale jasně deklarovala, že za své dluhy si každý členský stát zodpovídá sám. 

Smlouva nesmlouva, když se panstvo rozhodne tak nenaráží na žádnou opozici. Je to tím, že opozice v europarlamentu neexistuje a styl vládnutí tak stále zřetelněji připomíná sovětský svaz. Když toto tvrzení přednesl v Bruselu Václav Klaus, polovina sálu odešla a druhá nadšeně tleskala. 

tady bych se chtěl zastat hlavy státu, která je dnes v médiích prezentována v souvislosti se střelbou z kuličkové pistolky. Někteří komentátoři jej označují za zbabělce ale já bych chtěl vidět je, jak by reagovali. Mě se jeho reakce nezdála zbabělá. Vypadal spíše jako člověk, který je překvapený a nevěřícně se díval na to, jak se kuličky odrážejí od ramena. 

Jeho názory nejen na EU ale i na globální oteplování nebo řešení konfliktů v arabském světě jsou originální, lidské a prezident má kuráž když ze svojí pozice tyto názory prezentuje. Je spousta jiných prezidentů v jiných zemích, kteří pouze papouškují lži a nad ničím se nepozastavují.

Vraťme se ale zpět do současnosti. Lidi v EU oprávněně protestují proti Bruselským břídilům, kteří nejsou schopni uznat svoji chybu a přijat opravná opatření. Kdyby nebyla v zemích jako Španělsko nebo Řecko přijata společná měna na základě zfalšovaných makroekonomických ukazatelů, nemuseli jsme dnes být v situaci, že musíme kdykoli si o to EU řekne do sedmi dnů posílat peníze do stabilizačního fondu.

Kde ty peníze vezmeme je taky otázka, o které se nemluví. Je jasné, že v kase je nemáme a proto si je budeme muset vypůjčit. Proto je celá ta fraška pouze velmi dobrým byznisem pro bankovní instituce, které si naůčtují úroky a vydělají tak miliardy. 

Když se přijímaly záchranné balíčky pro Řecko, nezachránilo to řeckou ekonomiku ale zato to hodně vyneslo francouzským bankám. José Barosso prostě dohodil kšeft který vytáhl trn z paty bankám na dně.

Nedávno jsem slyšel v TV informaci, že musíme za každou cenu táhnout společně za jeden provaz abychom mohli krizi překonat. To je ale, troufám si říci, nehorázná a zavádějící lež. Ty, co mají proti postupu europarlamentu výhrady to tak staví do pozice zrádců a tak jsou i prezentováni.

Pomalu se tak i země, která zvládá svoje dluhy, dostane do situace, kdy si bude muset půjčit a zadělat si na problém se splácením. A podle toho, jaká opatření se připravují, se tam jednou dostanou všechny státy v EU. I Jouda z dědiny ví, že dluh nemůže řešit dluhem. EU si to ale nejen myslí, ona si to dokonce přijala písemně jako závazek že tak dluhy bude řešit.

Bankéři si tak mnou ruce a nám zbývá zase jen šoupat nohama a neplést se do toho. My tomu přece nemůžeme rozumět, že jo. Jsme jen lidi co se potácejí dole na společenském žebříčku a máme tady svobodu. Jedinou svobodou je ale to, že si můžeme psát a říkat co chceme. Jinak rozhodně svobodní nejsme. Média jsou pod vlivem investorů ze zahraničí. Pomocí peněz se tak rozhoduje, co se smí a co nesmí říkat. 

je to jako za socialismu s tím rozdílem že dnes je propaganda a censura mnohem sofistikovanější a nelze je z pozice diváka snadno oddělit od jádra majícího reálný základ. Lidi jsou dnes tak vytíženi, že nemají čas se o to, co je jim řečeno, více zajímat a tak se společnost ocitla v jakési pseudosvobodě řízené zvenčí. Papouškováním a omíláním lží vytváříme politicky korektní zpravodajství a jsme slepí k tomu, co se děje ve skutečnosti. Je chybou systému, že to tak je ale i naší že jsme se vzdali šance udělat si na věci vlastní názor. Vzdali jsme se práva protestovat a raději držíme huby a krok. 

Jak dlouho nám to vydrží je otázkou ale myslím si že už to nebude dlouho trvat a lidi toho budou mít dost. Nejsme přece ti, co mají žehlit chyby druhých, chyby politiků. To oni by naopak měli řešit to, co nás trápí ale to se zatím neděje. Jisté je pouze to, že jednou pohár trpělivosti přeteče a pak se budou dít věci, které jsou noční můrou politiků. Začneme přemýšlet...

Autor: Radek Čelechovský | středa 10.10.2012 11:59 | karma článku: 18,44 | přečteno: 842x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradí ji Havel?

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:31

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  13:27

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:21

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:10

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter