Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Projev íránského prezidenta v OSN

Mahmoud Ahmadinejad přednesl v OSN řeč plnou naléhavých výzev k nalezení spravedlnosti, lásky a míru ve světě. Írán se pro svá bohatá naleziště ropy a odlišný přístup ke správě státu stal dalším terčem křižácké armády podporované Izraelem spolu s USA. Média jsou zaplavována zkreslenými zprávami o zrůdnosti režimu v Íránu. Skutečně směšný mi přijde alarmismus okolo Íránského jaderného programu. Jako by reaktor v této zemi znamenal nějaké vážné riziko pro bezpečnost planety dnes, kdy je země obíhána stovkami satelitů a na Zemi jsou k dispozici obranné systémy.  

Mahmoud Ahmadinejad, prezident Íránu

Nezávidím Íránskému prezidentu jeho současnou pozici. O to víc je jeho projev naléhavou výzvou všem politikům tohoto světa. Požaduje spravedlnost, technologický pokrok a svrchovanost lidského života ve společnosti žijící v lásce a jednotě. Je právem rozhořčen nad situací, kterou musí řešit u sebe doma.
Jednotky podporované západem v zemi páchají zločiny a vytváří jakousi opoziční armádu. Nikdo se nepozastavuje nad tou podobou s Libyjskou revolucí která byla provedena stejným způsobem. Nebýt Ruska a Číny, dávno na Írán padaly bomby míru tak jako v Libyi při tzv. bezletové zóně. 

Pokud mlčíme, souhlasíme. A co se týče propagandy, dezinformací a polopravd  v (ne)svobodných médiích zdá se mi, že je to všem jedno. Každého dnes zajímá víc to, kdy se začne znovu prodávat chlast než to, že naše země se v rámci nato účastní odporných operací spojenců. Hrají si na rytíře pravdy, kteří srazí na kolena všechny rebely s odlišným názorem, protože se má za to, že to oni jsou ti kladní a v Íránu žijí barbaři?

Bohužel se při trochu hlubším zamyšlení domnívám, že těmi barbary jsme my. Mlčíme a souhlasíme s Americkou agresivní politikou a posíláme svoje vojáky do válek založených na lži a manipulaci veřejného mínění. Bezcitná politika bílého domu je ta nejprolhanější hra v celé známé historii civilizace. 

Zbrojní průmysl chrlí miliony zbraní a vydělává miliardy dolarů. Bohatí lidé získali prakticky neomezenou moc a svrchovanost nad zákonem, což se projevuje v celém světě. Bílý Dům je podřízen diktátu těchto lidí. Každý má svůj zájem a chce si ze země jako byla Libye a jakou je teď Írán ukrojit svůj díl. Svět se tak proměnil v kruté a bezcitné místo a my se pomalu stáváme krutí a bezcitní  taky. Přehlížíme všechno to bezpráví, hladomor a útisk. Ba co víc, ve společnosti se začínají ozývat lidé co tvrdí, že planeta je přelidněná a když pár miliard zemře, bude to pro společnost lepší. Odporné a srovnatelné s nacismem.

Dneska žijeme v době kdy jsme zotročeni rostoucími cenami energie nezbytné pro civilizovaný život. Je vytvářen dojem, že lidstvo je v řešení otázky energie bezradné a panuje trvalý nedostatek který se projevuje rostoucí cenou. Už Nikola Tesla a později například T. H. Moray ale tvrdili, že energie je všude dosatatek a je jenom nutné zvolit správnou technologii abychom ji zachytili. T. H. Moray sestrojil elektronku specifickou tím že v ní použil radioaktivní materiál a tak mohl tuto energii přímo čerpat. Jeho generátor měl výkon 20 kW a nepřetržitě jel několik týdnů. 

Technologické postupy na výrobu těchto zařízení ale vláda USA tají, stejně jako tají mnoho dalších technologií, které by mohly lidstvo učinit nezávislé na fosilních palivech a zastaralých technologiích výroby elektřiny. Kompaktní zdroj jako ten Morayův by vyřešil naprosto všechno ale nehodí se to korporacím které potřebují kvůli zisku nadále drancovat planetu. 

Souhlasíte se světem tak, jak stojí dnes nebo byste raději žili v opravdu svobodné společnosti mající přístup k takovým technologiím? Jenom blázen by souhlasil. Věřím, že jednoho dne to lidstvu dojde, jednoho dne se ledy prolomí a vše bude tak, jak má tj. v harmonii a jednotě. Věřím, že jednoho dne energetická svoboda přinese i svobodu člověku a ten zase bude mít čas na lásku a soucit se svým okolím.  Nebude potřeba drancovat planetu a pálit zdravé stromy pro trochu tepla. Je nutné se posunout dál protože jinak se sami pravděpodobně zničíme. Je to v zájmu všech.

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 27.9.2012 9:39 | karma článku: 17,93 | přečteno: 1324x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter