Agresivní centralizovaná totalitní Amerika čili A.C.T.A.

17. 04. 2012 23:48:17
Vítejte v krásném novém světě, kde je vaše duševní vlastnictví věcí, která ničí lidské životy. Copyrightový průmysl získal s ratifikací ACTA větší pravomoci než má policie. Mohou Vás zcela odstřihnout od vašich příjmů, mohou shromažďovat IP adresy uživatelů a odpojit je od internetu jakmile začnete moc remcat. Kdyby taková opatření přijali před lety, mohli jsme mít úžasný nový svět dávno. Nemusel jsem nic z toho, co najdete na blogu psát a měl bych zajištěné ubytování v některém z úžasných nových zařízení, které jsou tak kulturně pestré a bohaté, že je museli obehnat vysokým napětím, plotem a ostnatým drátem, pochopitelně protože se tu chtějí rekreovat i jiní lidé co nemají peníze. Koupili si písničky v Bontonu a snaží se přelézt plot protože jsou švorc. Mají tam svoje blízké v blahobytu tak si chtějí pujčit ještě na jídlo když už je co poslouchat.

Ironie je dobrým nástrojem jak začít tento článek. Po úspěšném seriálu Akta X přichází ACTA - Agresivní Centralizovaná Totalitní Amerika. Kdo by to byl řekl, že tou chymérou co chce vymítit svobodu projevu bude země s nejstarším demokratickým systémem v novodobé historii. Zde je vidět že demokracie je iluzí umožňovanou pouze legislativně. Dobře, zapomenem na demokracii a pojďme se bavit o svobodě.

Je to snad teď lepší? ani omylem, je to pochopitelně horší ale tak to je. Svoboda jedince se s přijetím ACTA stane předmětem učebnic dějepisu. Jak mohl tento zákon projít europarlamentem? Kam se poděla touha po svobodě? Nebojím se o nic jiného než o svobodu slova. O svobodu tvorby a projevu.

Právě to, že jsme tvůrčí a kreativní z nás dělá lidi. Lidi se ale do Úžasného nového světa nevejdou protože je vytlačí lidská chamtivost někam do hrobů. Proč si pořád v celé historii naivně člověk myslí, že tentokrát už se nic tak hrozného stát nemůže.

Takové myšlení je pokryteckou ochranou zranitelného ega, které nikdy nebude chtít připustit tu možnost strhnutí davového šílenství. Podívejme se do historie a na 2. světovou válku. Je zde mnoho podobných událostí a taky mnoho téměř stejných opatření které po nich následovaly.

2. světová válka - Adolf Hitler byl okultista a zabýval se magií, Zapálil německý parlament a svedl to na kolaboranty a na židy, Ihned zavedl represivní zákony omezující svobody lidí, Téměř všechny země před válkou s Hitlerem jednaly, byl několikrát na obálce deníku Times, Mluvil o světovém impériu řízeném z Německa, omezil svobodu slova a vyšachoval celou vádní agendu.

Válka proti terorismu - Novodobí prezidenti USA snad kromě Kennedyho byli členy okultních skupin satanistů, expertízami prokázanou řízenou demolicí tří mrakodrapů světového obchodního centra plných lidí svedl Bush mladší na islamistické teroristy, již otec George Bush starší mluvil nadšeně op novém světovém řádu, po útocích 11 září se odstartovala poslední fáze, na jejímž konci má být světová vláda řízená silou a podrobená USA, ihned po útocích 11 září byly přijaty zákony omezující svobodu a zavádějící policejní stát.

Vše je snadno dohledatelné na internetu a minimálně něco smrdí na tom všem. Byl jsem v trafice a nevěřil jsem svým očím. Ne jeden, dva ale hned 4 časopisy o válce, popularizující technickou vyspělost zbraní, které ale v reálném boji zabíjejí na jednoho teroristu devět civilistů vč. žen a dětí. To přiznávají i oficiální zdroje a já se ptám: Kdo má moc tohle zastavit?

Odpověď je ta nejhorší možná: musíme to udělat všichni. Protože to závisí na všech, nebude tu nikdo kdo by vznesl námitku. Raději budeme nadále doufat že vše je tak jako nám tvrdí v médiích, my jsme ti správní a oni jsou zlí a zasluhují zabít jejich ženy a děti.

Je to tak normální? Existuje politicky odůvodněné zabíjení civilistů? Ano, politicky se dá odůvodnit cokoli ale lidsky a morálně se nám do toho moc nechce. Museli bychom sami sebe vidět jako ty zlé a to je ve světě kde hrajeme první housle, nepřijatelné. Řekli bychom tím vlastně že to my jsme ti špatní. Jakkoli se ale oddáváme sebeklamu, realita je krutá a vyzní i tak stejně. Jsme to my, ignorující občané konzumního západu, kteří mají v rukou kopí osudu celé planety. Je to náš systém tržního kapitalismu, který všechny převálcoval. Je to nový světový řád.

Kam zmizela snaha o ochranu lidského života? Kam se poděla snaha nezabíjet civilní obyvatelstno? Je 3700 lidí dost pádným argumentem k deseti letům vojenské okupace při které zahynulo mnohem více lidí než by kdy pojmuly všechny věže WTC dohromady.

Podoba s fašistickým Německem je zcela na místě. Je to Obamova politika, suverenní a sebejistá i v tom že bude znovu zvolen. Tak jistá že to při jednání s putinem skoro odpřísáhnul. Když Putin tak já taky, řekl si Obama a kopli do sebe s putinem Whisky....

Lidskost, empatie, entuziasmus, láska a pochopení ustupují chladné logice, strohým argumentům, manipulované veřejnosti a ryze materiální vizi světa. Smrt a zážitky klinické smrti jsou pak reakcí mozku na to že umírá...Tak to jo, jsem to ale hlupák. Já myslel že jsou to důkazy existence lidské duše.

V USA jsou věci jako cenzura, reklama a propaganda naprosto neuvěřitelně vlezlé. Všudé lákají na výhodné půjčky, snižování úroků a počítají jak z ničeho získat něco, z hovna uplést bič.

jestli ten bič někdo upletl, je na nás samotné. vše i přesvědčení má být vlastní, je chyba že se nerozvíjí potenciál lidského mozku od dětství. Byl by to velmi zajímavý vývoj

Autor: Radek Čelechovský | úterý 17.4.2012 23:48 | karma článku: 16.47 | přečteno: 1026x

Další články blogera

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 426 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 7.73 | Přečteno: 88 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 224 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.97 | Přečteno: 135 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 347 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...