Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co se děje v krizi

Dnešní finanční krize je souhrné označení pro krize socialní, dluhové, duchovní, morální, společenské i politické. Všechny tyto krize mají jediného původce a tím  jsou peníze a mechanismus, jakým jsou vytvářeny. Peníze byly původně v každé zemi kryty zlatem ale dnes už tomu tak díky modernímu finančnímu mechanismu není.

Tohle je autor nejznámějšího výroku o tvorbě peněz, Meyer Amschel Rothschild.

Dnes je to tak, že když přijdete do banky a půjčíte si peníze, jsou Vám podpisem smlouvy převedeny na účet a Vy splácíte úroky, které jsou ziskem banky. Co však udělá Vaše banka? vezme 90 % vašeho vkladu a pujčuje ho dál. V dokumentu Peníze jako dluh (money as debt) se uvádí, že z vkladu 10 000 lze vytvořit 90 tisíc nových peněz zcela z ničeho, pouze opakováním jistého mechanismu znovu a znovu.

Je to tak proto, že všechny banky jsou podřízeny v pyramidě nadřazeným bankám které jsou v soukromých rukách a přitom tisknou státní peníze. Podle následujícího citátu si lze odvodit ambice majitelů těchto institucí.

"Dejte mi kontrolu nad penězi národa a nezáleží mi na tom, kdo dělá jeho zákony” Mayer Amschel Rothschild. “

Ať jde o drahou energii, benzín nebo o vysoké daně, jsme to my, v podstatě nevolníci, co na to doplácíme nejvíce. Zatím co Vy musíte jako drobný živnostník obracet v rukách každou korunu a jste zatěžováni byrokracií, která Vám háže klacky pod nohy, podniky jako ČEZ si užívají štědré státní dotace a vedení si rozděluje tučné odměny. Stát jim vlastně zaplatí za to, že nás obírají o spousty peněz a současně brzdí technologii na zastaralé úrovní aby mohli ospravedlňovat megalomanské projekty na stavby zastaralých technologií, které jsou označovány jako vyspělé.

Elektrárny jsou monstra, která podle mě vyhynou v okamžiku, kdy lidstvo bude mít k dispozici technologii umožňující levnou výrobu energie přímo doma. Takových technologií existuje celá řada, bohužel ale jsou často utajovány vládami kvůli národní bezpečnosti.

Mezi hlavní důvody patří ohrožení ekonomické stability státu a průmyslová špionáž nepřátelských režimů, které by takovou technologii mohly využít pro stavbu sofistikovaných zbraní.

Ekonomika dnes stojí celá na ropě. Pokud se tedy objeví taková technologie, nesmí se začít sériově vyrábět protože bychom přestali platit drahou dodávku energie vyrobené tak, aby drahá byla. Dnes stojíme ve vývoji v bodě, kde jsme se nacházeli před desítkami let a jediný, kdo na těchto věcech pracoval a pracuje, je armáda na tajných základnách plných vědců a vojáků.

Taková základna je třeba v Nevadě a jmenuje se Area 51. Sem byly odvezeny trosky z Roswellu po zřejmě nejslavnější havárii UFO v 50. letech 20. století.

Je celá řada vědců, kteří vystupují v projektu Disclosure (odhalení) Dr. Greera, který se stal jeho hlavním iniciátorem. Tento původně lékař bojuje proti utajování technologií a zastrašování vědců, kteří si patentují nějaké udělátko, které by mohlo proměnit svět, jak ho známe.

Že k tomuto utajování dochází potvrzuje i dokument, který byl zveřejněn v 80. letech poté, co to nařídil soud. Ten potvdil, že na základě svobodného přístupu k informacím mají právo znát alespoň seznam těchto utajených technologií.

Pokud mi nevěříte, podívejte se na něj sami kliknutím sem.

Mimo jiné je zde zelá sekce utajených zdrojů elektrické energie a technologií pohonu vozidel. Taky jsou zde solární panely s účiností vyšší jak 20%. Je to obrovská chyba, protože technologie by měla sloužit tomu, abychom se měli líp a žili spokojený život.

Dnes jediný dotyk technologie, který je vidět, jsou mobilní telefony a digitální technika všeobecně. Mění se formát, zvětšuje display, doplňují se funkce a nový iPhone 5 má podle nekterých zdrojů disponovat dokonce holografickou zobrazovací jednotkou, takže se pravděpodobně dočkáme toho, že maličký volající se nám objeví nervózně přecházející po displeji.

Je to úžasné, viďte, kam technologie spěje, ale pozor na tuto iluzi. Technologie tu byla už desítky let, pouze fungovala výhradně pro armádní účely. Teprve až má armáda k dispozici technologie vyspělejší, uvolní něco pro komerční účely. Tato skutečnost je zdrojem spousty spekulací o tom, čím vyspělá armáda disponuje.

Můj názor je takový, že armáda je drahá zbytečnost, která neslouží lidstvu dobře a je pouhým nástrojem prosazování moci a vlivu silou. Při povodních se sice ukázalo že je i užitečná ale to jen díky technice, kterou zapůjčila a která by mohla stejně dobře sloužit i speciálním složkám hasičů.

Právě Hasiči jsou na posledním místě a přitom dělají tu nejtěžší práci. Kdyby šel zlomek financí dávaných do armády na hasiče, nemuseli by si platit výzbroj ze svého a dělat těžkou práci za směšnou mzdu. Všude, kde teče voda, hoří nebo je vážná nehoda jsou hasiči jako první na místě a jako poslední odsud odjíždějí. Slouží lidem na plný úvazek.

Armáda oproti tomu lidi hlídá a stačí rozkaz k tomu, aby proti nim obrátila zbraň v občanské válce. Její neexistence musí být podmíněna neexistencí politiků, kteří by v opačném případě maličkou zemi bez obrany obsadili a území si rozdělili ať se to tamním obyvatelům líbí nebo ne. Bez armády by se nemohli bránit a já to v dnešní době považuju za politiku nepřijatelnou pro civilizovanou společnost. Je to však krutá realita a všechny války na světě byly, jsou a budou dílem politiků a nikoli obyčejných lidí.

Ve světě řádí spojenecké armády a naše složky NATO jsou často u toho. Abychom souhlasili s tím, že utrácíme spousty peněz v misích, jsme drženi v permanentním přesvědčení stejně jako za socialismu, že venku číhá třídní nepřítel, proti kterému je lepší preventivně bojovat než nebojovat a být ohroženi terorismem.

Xenofobní povaha člověka, který má rád svoje a nemá rád cokoli cizí, se pro jejich manipulaci výborně hodí a nabízí tak poměrně snadně dosažitelný souhlas se sebevětším bezpravím, kterého se účastníme jako spojenecká armáda. Stačí pouze dát lidem informaci že tamní lidi jsou na naše poměry jiní než my.

Tím, že všechno je to o jediné věci, se dostáváme opět k bankám a k penězům. Banky, které jsou dnes takřka v celém světě podřízeny a kontrolovány stejnými lidmi, na tyto války vládám pujčují peníze a účtují si úroky. Obě strany tak nepřestanou bojovat a budou stále muset nakupovat munici a nové zbraně. Z toho těží především zbrojařský a ropný průmysl což jsou odvětví, které neúměrně k ostatním profitují.

Nejvíc ale profituje banka, která to celé financuje s úrokem. Miliardy dolarů jsou tvořeny jednoduše z ničeho a skutečná hodnota peněz tím klesá.

Špičky finančního trhu spolu s vrcholovými politiky, odborníky a elitami ze všech oblastí včetně médií se každoročně setkávají utajeně za zavřenými dveřmi kde probírají další strategii. Pro tuto konferenci se vžilo označení Bilderberg a je to nejutajovanější akce vůbec. Celé hotely jsou vyklízeny, personál je prověřován nebo vlastní.

Chladné kalkulace techto lidí rozhodují, kdo bude jíst a kdo ne, kdo bude žít a kdo zemře. 7 miliard lidí je podle elity neudržitelné číslo a tak přišli s tím, že ideální by bylo snížit počet obyvatel na 500 milionů!

Jestli se jim to podaří, byl Adolf Hittler ubohý břídil. Proto je to problém všech a týká se to taky nás. Jak si může někdo dovolit rozhodovat o tom, kolik lidí má být na světě. Copak je to myslivost? Jak daleko necháme zajít elitu, než si konečně uvědomíme nebezpečí, které nám nachystala.

Ignorování aktuálních témat jako jsou skryté vlivy, války a zahraniční agrese přinese ošklivé a těžké časy, ve kterých nebude prostor pro demokracii ani pro to být člověkem. Můžeme riskovat tím, že všechny indicie označíme za absurdní a lživé? To, co nám elity chystají není svět, ve kterém chci žít, copak vy to chcete zkusit?

Autor: Radek Čelechovský | neděle 11.3.2012 15:33 | karma článku: 15,75 | přečteno: 1113x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladého muže, který nožem vyhrožoval dvěma lidem. Při...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  14:58

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Ferimu za mřížemi nebezpečí nehrozí, jako právník bude populární, míní bývalý vězeň

23. dubna 2024  14:58

V pondělí odvolací soud potvrdil tříletý trest pro Dominika Feriho. Exposlance uznal vinným v...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter