Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zařízení na čerpání energie z okolního média

Protože se mi ozvalo pár zájemců o informace k tématu volné energie, přináším dnes popis a vysvětlení funkce zařízení, jehož autorem je Bruce A. Perreault. Je velice zajímavě řešeno a myslím, že si jej doma můžete sami vyrobit. Jenom mějte na paměti, že napětí na součástech tohoto obvodu může dosahovat až desítek kV a je tedy extrémě nebezpečné se těchto částí dotýkat nebo se jen přiblížit. Bez znalosti Elektrotechniky a bezpečnostních předpisů se do stavby raději nepouštějte. Nenesu odpovědnost za Vaši případnou újmu na zdraví nebo majetku. Protože když děláte s elektrikou, je dobré chránit v první řadě sami sebe, vždy napřed zkoušet a pak sahat. To máte jako se ženou - Když do ní půjdete moc rychle a bez předehry, dočkáte se leda kopance...

zjednodušené schéma obvodu na čerpání energie z okolního média. autor Bruce A.Perreault, NU Energy TechnologiesBruce A. Perreault, NU Energy Technologies

Ze zjednodušeného schématu obvodu je patrné, že obvod tvoří 4 základní funkční celky. nejjednodušší je celek s názvem Ion Gate - Ionická propust. Autor ji sestavil ze dvou vysokonapěťových diod 20 kV a dvou kondenzátorů 10n/20kV. kladný výstup propusti je přiveden na zapalovací svíčku automobilu, jejíž tělo je vodivě propojeno s primárem výstupního vzduchového transformátoru.

druhým funkčním celkem je Ion Valve - Ionická elektronka. Tu tvoří  hliníkový válec představující kladnou elektrodu, do jehož středu je umístěn wolframový drát, který tvoří zápornou elektrodu. Přivedením  kladného napěti se na vnější Al válec dojde k sekundární negativní polarizaci wolframového jádra, které je bombardováno zápornými ionty generovanými na vnitřní straně hliníkového válce.zesílená polarizace a klíčová funkce tohoto prvku se projeví, jakmile dojde na svíčce k výboji a na wolframovém jádře se objeví VN. Při kolizi nově vzniklých polarizovaných částic s již nashromážděným ionickým nábojem dojde k uvolnění elektrického potenciálu polarizovaného média a v obvodu dochází k tzv. kick-back efektu.

wolframové jádro je vodivě propojeno s primárním vinutím výst. transformátoru. druhý konec primáru je vodivě spojen s tělem zapalovací svíčky.

sekundár výstupního transformátoru zatížíme žárovkou a můžeme spustit obvod ionické pumpy. Celé zařízení je napájeno z baterie 12 V a autor udává, že jeho obvod je schopen při dobrém vyladění dát na výstupu 5x více než kolik je nutné dodat na vstupu.

Po zapnutí začne na kondenzátoru mezi diodami propusti narůstat napětí. Jakmile je dosaženo na kondenzátoru zápalného napětí svíčky, zapálí se mezi elektrodami svíčky el . výboj a kondenzátor se přes primární vinutí výstupního vzduchového transformátoru a ion valve- ionickou elektronku vybíjí. Vybíjení provází sinusové oscilace které do obvodu vnáší ion valve, jak je popsáno výše.

Ionic pump čili ionickou pumpu najdete na http://www.nuenergy.org/circuits/plasmatron.htm.

Jednodušší verze ionické pumpy lze sestrojit tak, že laditelným astabilním KO budíme jen jeden tranzistor, který spíná primár VN transformátoru. frekvence KO je nejvhodnější mezi 5 a 15 KHz, poměr log1/log0 max 20/80.

při pokusech dbejte na zásady bezpečné práce a používejte ochranné pomůcky pro práci s vysokým napětím. Elektrický výboj může zapálit okolní hořlavé látky a způsobit požár. Nenesu odpovědnost za případné škody. Konstrukci provádíte na vlastní riziko.

Zdroj: Bruce A. Perreault, NU Energy Technologies - Free Energy Power Generation

Autor: Radek Čelechovský | neděle 12.9.2010 15:15 | karma článku: 18,45 | přečteno: 5869x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejsem nominována na eurokomisaře, řekla v debatě pro studenty Nerudová

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:52

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter