Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zpátečnická věda v zájmu zachování zisku

Budoucnost není růžová, pokud nebude umožněno snadnější a pružnější zavádění nových technologií výroby elektřiny na trh. Mám ale občas pocit, že se vědecké kruhy více zaobírají digitalizací všeho a všude. Mobil, PC, LCD, DVD - je to sice hezké a digitální fotoaparát je úžasná věc, nic proti, ale co se tak zaměřit na to, jak levněji vyrobit elektřinu, na kterou to všechno běží? Zatímco se ve 21. století pyšníme digirámečky, a digistylem, hážeme doma do krbu polena jako v době kamené. Rozdíl je však v tom, že 1 město dnes má tolik obyvatel, co bylo na celé zemi v době kamené. Na podpal tam hodíme kdejaké svinstvo a už čmoudíme. Pak sedneme do aut a čmoudíme zase. A kdo byl na mostecku, ví, jak to kouří z elektrárny. Někdy se divím, že skrz vzduch jde ještě vidět.

Je smutná skutečnost, že velkou část peněz, které vyděláme, musíme odevzdat rozvodnám za dodávky elektřiny a plynu. Stali jsme se závislí na elektřině a nedokážeme se bez ní už ani zabavit. Jsme tedy ochotni za tuto drogu platit rok co rok více a více.
Z tohoto a nejen tohoto důvodu jsem se začal před rokem zajímat o nekonvenční elektrické zdroje. Obzvláště mne zaujala myšlenka získávání energie pomocí přístroje, který získává elektřinu z okolního média, éteru, jak jej nazývala fyzika před tím, než se éter z učebnic i oboru jako takového zcela vytratil.
Lhal bych kdyby jsem Vám tvrdil, že nevím nebo alespoň netuším proč se to stalo. Během mého pátrání po pramenech, ze kterých bych načerpal informace jsem se dostal k mnoha konspiračním teoriím, z nichž některé jsou až dokládány mnoha svědky i samotným sledem událostí.
Ptám se, jak je možné držet takový pokrok pod pokličkou. Jakto, že veškerá práce tolika vědců jako Moray, Tesla, Bearden, Lindermann, Bedini a spousty dalších zmizela nebo je navzdory prokazatelné funkč pořád neznámá ?
Nechci Vás zatěžovat odbornou hantýrkou a detailním popisem jejich experimentů a patentů. Chci touto cestou upozornit na něco nekalého, něco velmi shnilého, co naši společnost dusí smogem, brání technickému rozvoji a co roztáčí peníze. Mluvím o potlačování nekonvenčních zdrojů, které, ačkoli to je neuvěřitelné, dokážou vyrobit elektřinu prakticky zadarmo. Jsou to patentované technologie, mnoho patentů bylo zabaveno a klasifikováno jako přísně tajné.
Energetické giganty mají naši planetu v hrsti, omotanou velmi neefektivní sítí na distribuci elektřiny po drátě.
Ví někdo z Vás, že Tesla zpracoval na počátku 20 století systém, kterým byl schopen z jediného mista na zemi vysílat energii kamkoli na planetě zadarmo? Získával ji jednoduše tak, že ovládl přírodní elektrickou sílu, se kterou jeho zařízení rezonovalo, zesilovalo a posílalo energii v podobě vysokofrekvenčních vln. Mela k tomu sloužit věž ve Wardencliff. Její stavbu se mu ale z finančních důvodů nepodařilo dokončit. Zde naráží poprvé myšlenka energie zadarmo na nenasytné průmyslníky a společnosti distribuující elektřinu. Ti, kteří až do tohoto okamžiku stavbu financovali najednou změnili stanovisko a utáhli kohoutky ze kterých Tesla financoval projekt. Začali se obávat, že by Teslův objev znamenal definitivní konec přílivu peněz do jejich kapes a to nehodlali dopustit. Je jasné, jak se asi Tesla cítil a na co myslel.
Jeho narážky na adresu vědy, průmyslu a systému, ve kterém žijeme to potvrzují. Celý život zasvětil prosazení svojí koncepce a její filosofie - tedy že věda musí pracovat v zájmu obyčejných lidí, nikoli v zájmu gigantických společností a průmyslu. Bohužel,jak jsme všichni dnes svědky, je tomu dnes přesně naopak.  Pokrok v oblasti výroby elektřiny stagnuje a nové technologie jsou odmítány, potlačovány a jejich zastánci se stávají mnohdy terči zastrašování, zesměšnění a dokonce i likvidace. Přitom mnohé z nich by pro lidstvo znamenaly obrovský pokrok. Stres, který zažíváme je z velké části způsobován jednoduše tím, že ze 40 hodin, které za týden odpracujeme a vyděláme např. 5 tisíc je minimálně 2 500 nutno odložit na elektřinu, plyn a benzín. Přitom všechno je nahraditelné elektřinou. S výše zmiňovanými komoditami po desítky let šmelí, ačkoli tomu tak již dávno nemuselo být. Je to moc dobrý byznys na to, aby se ho jen tak někdo zbavil. Ten někdo raději odsekne z hory zlata hroudu a dá ji buďto morálně a psychicky zlomenému vynálezci nebo někomu, kdo neúplatného vynálezce někam uklidí tak, že jej nikdy nikdo nenajde.
I proto tady dnes píšu tyto řádky. Chci, aby se lidi začali zajímat o to, proč zbytečně platí za něco, co lze vyrobit daleko levněji. Proč už se dávno nestal výzkum volné energie prioritou všech, proč se naopak každý rok tak nehorázně zdražuje a ještě se pak energetické závody otevřeně chlubí kolik miliard zisku loni měli. Říkají nám otevřeně, kolik nám všem vytáhli z kapsy a vzápětí se zdraží aby bylo ještě víc. Ubohost tohoto mamonářství by nás všechny měla pobuřovat.
Chci taky apelovat na odborníky na VŠ a ve výzkumných ústavech, aby se tomuto tématu začaly seriózně věnovat a neignorovaly práci tolika vynikajících kolegů na celém světě. Jestli bude lidstvo dále ignorovat fakt, že planetu tenhle zpátečnický systém zabíjí a drancuje, planeta se nás zbaví. Jestli máme nějakou šanci, tak je nutné začít ihned pracovat a neodkládat to nezodpovědně o další roky.
Dezinformační kampaň v zájmu jistých skupin lidem vnukla již dávno myšlenku, že jiným než ropáckým způsobem se energie dělat nedá. Ale když zapátráme na internetu, pravdu najdeme velice rychle.
Je nutné otevřít se novému poznání a přijat nové, převratné objevy. Není z čeho mít strach,je to jenom o ochotě uznat, že jsme se před tím mýlili. Povrchní odsouzení na základě starého učení je zlozvyk, co se novodobou historií táhne, kam až oko dohlédne.
Je naším úkolem postarat se o to, aby se systém změnil ve prospěch většiny, abychom žili v souladu s vesmírem a naší planetou i sami se sebou.
Pojďme využívat oceán energie, ve kterém naše planeta pluje. Není to výkřik blázna, je to název práce T. H. Moraye jehož zdroje dosahovaly až stovky kilowattů a vážily do 100 kg, což taky demonstroval před mnoha svědky.
Je potřeba se na tento problém zaměřit, jinak už víme, jak to zkončí.

Autor: Radek Čelechovský | úterý 7.9.2010 22:17 | karma článku: 15,38 | přečteno: 1767x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter