Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Extremismus v dnešním světě

úvaha, kterou jsem sepsal už před asi 3 měsíci ale i přesto je a bude aktuální. Extremismus nemá rád inteligenci a respekt... za každou cenu mít pravdu a přitom se mýlit je zoufalá snaha ega, které si nedokáže přiznat, že chybovalo. Daný člověk pak neuzná svou chybu, nepoučí se a je pořád na stejném mrtvém bodě. Vede svůj boj o pravdu.

Víte, já si myslím, že to dělení se na skupiny skinheadů, nacistů, pravicových radikálů, levicových radikálů a spousty dalších je směšné a ve mě to rozhodně vyvolává takový dojem, že jste jako stáda divných lidí, která mnohdy hlásají agresivní hesla, všechno všude ničí a navzájem se nesnáší.
Pro pána boha, už se konečně vyhrabte z těch svých škatulek, do kterých se svobodně řadíte a jděte za něčím, co má hlubší smysl než je hlásání přebraných názorů v některých případech opravdových magorů, kteří v historii zavraždili spousty takových, kteří dnes slepě šíří jejich poselství.
Je těžší udělat si vlastní názor a to hlavně, když je člověk plný hormonů, přirozeně se začíná bouřit a lze ho v tomto období nepřirozeně ovlivnit různými projevy nesouhlasu s problémy které ve společnosti jsou a nějak se dotýkají nás všech. Rasistická nesnášenlivost, globalizace, ideologické směry jako anarchie, marxismus a hlavně nacismus přímo vzkvétají tam, kde se rodí předpojatost vůči menšinám, čili ruku na srdce, snad všude.
Proto se nejenom u nás nacismus, komunismus a další objevují a příznivců je stále víc. Tam, kde vzniká jeden vyhraněný názor, vznikne i odpovídající odezva a jsme u jádra věci. Já osobně mám pocit, že je na čase si uvědomit, že svět je na rozcestí a je nutné překonat svoje ego abychom si nalili čistého vína, potom k tomu zakousli hořkou pravdu a nasypali si na hlavu popel. Jinak, díky rychlosti tohoto světa a jeho možnostem zničíme sebe i to, za co bojujeme. Přestaňte se už škatulkovat a pořád za něco bojovat stejnokroji, ocelovými botami, somráckým životním stylem, chlastáním na srazech a bůh ví čím.
Nic nezměníte, vypadáte jako idioti co hlásají všeobecně odmítnuté názory a stáváte se akorát trnem v hnisajícím oku společnosti, který nikomu nic nikdy nepřinese, pokud nepočítám hubu plnou keců a hnis.
Extremistů by mělo hlavně v dnešní době ubývat ale ekonomická krize bohužel funguje tak, že jim žene vítr do plachet.
Jedinou naší šancí je pokrok jak technologický tak i duševní. Je to výzva, která se, myslím, nedá už déle ignorovat a zní stále hlasitěji. A je to šance k tomu abychom se nemuseli jednou před svými dětmi stydět za to, jak jsme to na tom světě všechno pěkně do....ili.
Lidi, žijeme na jedné planetě a barva kůže je jen pigment, to jste vážně taková tupá a skandující stáda co si myslí že jsou lepší protože jich je víc?v tom případě by Čína zrovna vytahovala dlouhé nože a chystala invazi, je jich přece víc a do toho jsou to komouši, země co nás má na háku a nestydí se utlačovat ten nejmírumilovnější národ ze všech - Tibet.
Pokud ale vezmu asiaty všeobecně, jejich vyšší mentální úroveň a houževnatost, smysl pro čest, vyrovnanost a pokora jsou u nás v západní a střední Evropě jenom pojmy.
To ale není důvod je proto nenávidět ale důvod se něco naučit. Já jim přeji úspěchy, na kterých mohou stavět a které si po právu zasluhují. Přeji černochům jejich úspěchy třeba v atletice i všude jinde a chtěl bych, aby se cítili ve společnosti jako mezi svými, i když bílými. Přeji každému to, co si zasluhuje a co mu náleží.
Rasismus nebo obrácený rasismus čili hrozba diskriminace a její postihy - bez jednoho by nebylo druhé - obojí jen odvádí pozornost od potíží, které máme a které se kecáním a bojem za jejich prosazení jen odkládají a zhoršují.
Osvobození od ropy, prosazení nových technologií jako jsou zařízení od J. Bediniho, T. Beardena, T. H. Mooraye, Nikoly Tesly a dalších. Jejich objevy a patenty jsou velice slibné a umožnily by se během 20 let zcela osvobodit od fosilních paliv. Nové výrobní technologie spolu s novými objevy na poli fyziky umožňují sestavit
elektrické generátory, schopné za zlomkovou pořizovací cenu fotovoltaických elektráren napájet naše domácnosti.
Tyto technologie jsou cestou z energetického vypětí a po 2 tisících letech i příslibem, že energie bude levně dostupná všem a ne jak je tomu dnes,že tvoří na SIPU tu nejvyšší sumu. Jsou příslibem míru na zemi, kde se dnes bojuje o zbytečnou ropu. Nikde nejen v českých novinách se o ničem nepíše ani nepsalo, v televizi zrovna tak o ničem nemluví, teda kromě směšných seriálových zápletek. Mohu jen konstatovat že všichni, až na pár vyvolených, chudneme zatímco jiní nechutně bohatnou a jsme hlupáci, že nechceme nic lepšího. Raději měníme smutnou realitu za ideální svět v seriálech.
Všem nacpávačům kapes bych chtěl ještě říct, že lidi ve světě umírají hlady a v bídě zatímco oni se topí v moci a penězích. Nezávidím jim jejich majetek, spíše se mi dělá zle z jejich slizkého a sobeckého ega. Je mi na nic když se dozvídám hlavně ze zahraničních webů smutný fakt, že ti nejmocnější jsou pro peníze ochotni udělat ty nejzavrženíhodnější činy.
Pořád ale doufám, že rozum a láska zvítězí nad ignorancí a nenávistí, že se toho dožiji a že na naši generaci budou s odstupem času pohlížet jako na generaci, která svět změnila k lepšímu. A je jen na každém z nás, jak k tomu přispěje. Nedělat nic a vymlouvat se, že jednotlivec nemůže nic změnit je   pobuřující a nemělo by se tak omlouvat zhovadilé jednání lidí. Na zemi žije 7 miliard jednotlivců tak si přeberte sami, co by dokázala změnit jenom třetina z nich.
Rozhodně je ale potřeba se zaměřit kupředu, ne se ohlížet zpátky a učit z cizích chyb.To ale dokážou jen lidi, kteří jsou si rovni a kteří netráví dny přípravami organizovaných protestních pochodů za boj proti všemu a všem....
Jak řekla kdysi matka Tereza -"Nezúčastním se pochodu za boj proti válce. Zúčastním se pochodu za mír."

Autor: Radek Čelechovský | úterý 7.9.2010 10:12 | karma článku: 10,22 | přečteno: 1518x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Opilé policisty, kteří napadli dívku před nočním barem, inspekce obvinila

25. dubna 2024  10:35

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila policistu a policistku, kteří napadali v...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Mluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:34

Přímý přenos V atriu Poslanecké sněmovny probíhá tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci zřejmě...

Party na veřejných záchodech. Vandalové si přinesli televize, okna zakryli dveřmi

25. dubna 2024  10:34

Veřejné toalety u náměstí 1. máje a Malé ulice v Mimoni se staly místem bujarého setkání. Účastníci...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  10:15

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2140x
web counter